Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

SISAČKA OPORBA Izglasan dokument koji dokazuje da su lažirali proračun za 27 milijuna kuna

“SDP sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček zajedno s nezavisnom listom Bojana Dadasovića i nezavisnom listom Zorana Sertića izglasao je dokument koji dokazuje da je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček lažirala Proračun Grada za 2020. godinu za vrtoglavih 27 milijuna kuna.

Podsjetimo, RTL-ova Potraga 2019. godine ekskluzivno je otkrila e-mail prepisku sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i gradskih službenika u kojem dogovaraju na koji način će lažirati Proračun za 2020. U navedenoj prepisci jedna službenica piše da je prihode potrebno napuhati za dodatnih 27 milijuna kuna.

Nakon što su novinari u sisačkoj gradskoj vijećnici otkrili aferu tešku 27 milijuna kuna, pročelnica financija Mužek bježala je od kamera, a gradonačelnica Ikić Baniček iskrala se na druga vrata.

Jučerašnjim izglasavanjem Izvještaja o izvršenju Proračuna za 2020. potvrđene su sumnje u to da je SDP predvodio zlouporabu ovlaštenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službene javne isprave, što gradski proračun svakako jest, čime je počinjeno više kaznenih djela.

SDP na čelu s predsjednikom Peđom Grbinom ne želi komentirati nezakonite postupke svoje članice Predsjedništva stranke, gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček nego joj prešutno daje političku potporu za počinjenje kaznenih djela.

U Proračunu za 2022. godinu povećan je dio sredstava za kontroverznu ustanovu Športsko rekreacijski centar Sisak, koji je SDP-ov poligon za činjenje kaznenih djela i pokazivanja političke moći.

Lažiranje putnih naloga, podizanje optužnice protiv ravnatelja Mrgana i bivšeg vijećnika SDP-a Batnožića koji je nedavno i zaposlen u ŠRC-u, lažiranje izbora za upravno vijeće i nezakonito određivanje v.d. ravnatelja Marija Stipkova svjedoči sramotnom SDP-ovom upravljanju ŠRC-om”, stoji u priopćenje sisačkog HDZ-a, oporbene stranke u Gradskom vijeću Grada Siska.

Više vijesti

KULTURA

Dvije sisačke klape – Lađarice i Kolapjani sudjelovale su ovaj vikend na jednom od najvećih klapskih festivala, Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Na...

OBNOVA

Dinamika obnove, na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, ubrzana je od veljače prošle godine, podsjetio je državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i...

Sisak

Župa sv. Marije Magdalene u Selima proslavila je u ponedjeljak, 22. srpnja blagdan svoje nebeske zaštitnice. Svečanu misu poldanicu u privremenom bogoslužnom prostoru predvodio...

KULTURA

Dvije sisačke klape – Lađarice i Kolapjani, ove godine sudjeluju na jednom od najvećih klapskih festivala: Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Na natječaju...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.