Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

SISAČKA OPORBA Izglasan dokument koji dokazuje da su lažirali proračun za 27 milijuna kuna

“SDP sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček zajedno s nezavisnom listom Bojana Dadasovića i nezavisnom listom Zorana Sertića izglasao je dokument koji dokazuje da je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček lažirala Proračun Grada za 2020. godinu za vrtoglavih 27 milijuna kuna.

Podsjetimo, RTL-ova Potraga 2019. godine ekskluzivno je otkrila e-mail prepisku sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i gradskih službenika u kojem dogovaraju na koji način će lažirati Proračun za 2020. U navedenoj prepisci jedna službenica piše da je prihode potrebno napuhati za dodatnih 27 milijuna kuna.

Nakon što su novinari u sisačkoj gradskoj vijećnici otkrili aferu tešku 27 milijuna kuna, pročelnica financija Mužek bježala je od kamera, a gradonačelnica Ikić Baniček iskrala se na druga vrata.

Jučerašnjim izglasavanjem Izvještaja o izvršenju Proračuna za 2020. potvrđene su sumnje u to da je SDP predvodio zlouporabu ovlaštenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službene javne isprave, što gradski proračun svakako jest, čime je počinjeno više kaznenih djela.

SDP na čelu s predsjednikom Peđom Grbinom ne želi komentirati nezakonite postupke svoje članice Predsjedništva stranke, gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček nego joj prešutno daje političku potporu za počinjenje kaznenih djela.

U Proračunu za 2022. godinu povećan je dio sredstava za kontroverznu ustanovu Športsko rekreacijski centar Sisak, koji je SDP-ov poligon za činjenje kaznenih djela i pokazivanja političke moći.

Lažiranje putnih naloga, podizanje optužnice protiv ravnatelja Mrgana i bivšeg vijećnika SDP-a Batnožića koji je nedavno i zaposlen u ŠRC-u, lažiranje izbora za upravno vijeće i nezakonito određivanje v.d. ravnatelja Marija Stipkova svjedoči sramotnom SDP-ovom upravljanju ŠRC-om”, stoji u priopćenje sisačkog HDZ-a, oporbene stranke u Gradskom vijeću Grada Siska.

Više vijesti

Sisak

Danas je svečano puštena u promet dionica Lekenik – Sisak autoceste A11 Zagreb – Sisak sa spojem na državnu cestu D36. Riječ je o...

Sisak

Državni tajnik za obnovu, Siščanin Domagoj Orlić, pojasnio je postupak oko obnove Osnovne škole Ivana Kukuljevića koju Grad Sisak na čelu s Kristinom Ikić...

Sisak

Služba civilne zaštite Sisak najavljuje Dan otvorenih vrata koji će se održati ove nedjelje, 20. listopada u vremenu od 14 do 17 sati. Svi...

Sisak

Više od četiristo hodočasnika iz Šibenske biskupije, predvođenih biskupom Tomislavom Rogićem, posjetilo je u četvrtak, 10. listopada, Sisak. Tom prigodom, misno slavlje u bazilici...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.