Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Sjednici Vijeća MO Potok prisustvovao gradonačelnik Popovače Josip Mišković

Održana je sjednica Vijeća mjesnog odbora Potok na kojoj se zajedno s gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća raspravljalo o potrebama ovog naselja.

Predsjednik Mjesnog odbora Potok Renato Roc i njegov zamjenik Valentino Florijanović naglasili su kako već dulje vrijeme postoje problemi i potrebe koje treba riješiti, a posebno se ističe izgradnja pješačke staze. Naime, najveću opasnost predstavlja prometovanje velikih traktora sa strojevima tijekom razdoblja sjetve odnosno žetve, i to na relaciji Kutanija-Sredanija.

Gradonačelnik Mišković izvijestio je kako je u plan za iduću godinu upravo uvrštena izrada projektne dokumentacije za pješačku stazu.

Također, mještani Potoka na sjednici su upozorili i na potrebu postavljanja ležećih policajaca kod područne škole, a raspravljano je i o nužnoj sanaciji vodovodne mreže koja učestalo puca za što je, kako je napomenuo gradonačelnik, u Planu Proračuna za 2021. godinu osigurano 200 tisuća kuna.

Govoreći o komunalnim potrebama Potoka, naglašen je i problem propadanja ceste u Crkvenoj ulici koja je niža od bankine zbog čega se na površini zadržava voda.

Na ovoj sjednici razmatrana je i mogućnost postavljanja pokazatelja, odnosno mjerača brzine kod raskrižja sa glavnom cestom jer, kako je naglašeno, vrlo mali broj vozača reagira na postojeći pješački prijelaz.

U nadolazećem razdoblju planirano je uređenje novog dječjeg igrališta, asfaltiranje Školske ulice, postavljanje ograde oko groblja kao i nastavak uređenja Pučkog doma Potok.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

EMISIJE

U srijedu, 3. travnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.