Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Stradalnici u potresu predsjedniku Zoranu Milanoviću prenijeli svoje strahove

Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je obilazak mjesta najviše stradalih u razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji prije godinu dana počeo u Sisku gdje se sastao s većim brojem stradalih, koji su smješteni u kontejnersko naselje, a oni su u iznjeli svoje strahove.

U pratnji sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenih suradnika, Milanović je najprije  obišao najveći sisački stambeni blok u Ulici hrvatskog preporoda, gdje je u pet zgrada s crvenom naljepnicom, ukupno 146 sada napuštenih stanova. Obitelji iz tog stambenog bloka uglavnom su smještene u obližnjem kontejnerskom naselju.

U zatvorenom razgovoru s predsjednikom Milanovićem, kako su potvrdili stradalnici, iznijeli su svoju bojazan da će njihov privremeni smještaj još duže potrajati, jer, rekli su, ni nakon godine dana nemaju nikakve informacije o planovima obnove i sudbini njihovih zgrada. 

“Drago mi je da smo postigli željeni efekt dolaskom predsjednika, jer je Ministarstvo graditeljstva i državne imovine prije dva dana, kada smo najavili dolazak Milanovića, stanarima uputilo odluku kojom ministar Horvat nalaže gospodinu Hanžeku da inženjer građevine u idućih 60 dana utvrdi oštećenje zgrade”, izjavila rekla je nakon razgovora Ikić Baniček. 

“Razgovor je bio konstruktivan i građani su mu rekli kako osjećaju da su zaboravljeni. Istovremeno za oštećene stanove HEP Toplinarstvo još naplaćuje grijanje, a plaćaju i pričuvu”, dodala je Ikić Baniček. 

Po odlasku iz Siska, predsjednik Milanović je produžio za Petrinju, gdje je posjetio petrinjsko kontejnersko naselje „Sajmište“ i razgovarao sa stanovnicima Petrinje koji privremeno borave u tom naselju. 

Potom je posjetio obitelj Norković u Novom Selu Glinskom, a u nastavku obilaska potresom pogođenog područja posjetit će obitelj Bjelajac u Majskim Poljanama te se u Glini sastati s volonterima Chefs Club Croatia i nezavisnim volonterima iz Zagreba, Istre i Banovine te članovima Udruge DOBRO DOBRIM.

Više vijesti

Petrinja

Prosinac je najradosniji mjesec u godini. Brojni gradovi, pa tako i oni u, našoj, Sisačko-moslavačkoj županiji uz koordinaciju Turističkih zajednica nekoliko mjeseci ranije već...

Sisak

Sisačke kuglačice Sara Pejak i Valentina Smuđ su kao članice kuglačkog kluba “Mlaka” Rijeka u subotu 25. studenog nastupile u kuglačkoj Ligi prvaka. U...

Petrinja

PETAK, 1.12.10.30 sati: Program za djecu Kićenje božićnog drvca – Centar novog života NEDJELJA, 3.12.9.00 sati: Paljenje prve adventske svijeće – crkva sv. Lovre19.00...

Petrinja

Grad Petrinja raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za isplatu božićnice umirovljenicima. Javni poziv s pripadajućim obrascima (Zahtjevom i Izjavom) dostupan je na...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.