Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA Svečano otvorenje Centra novog života točno godinu dana nakon potresa u Petrinji

Prošlo je točno godinu dana od razornog potresa koji je zadesio Petrinju i okolna područja. U sklopu obilježavanja teške obljetnice organizirano je svečano otvorenje Centra novog života na kojemu je premijer Andrej Plenković s ministrima obišao Centar. Nakon obilaska Centra novog života, nastavio se službeni protokol u sklopu obilježavanja godišnjice.

Udruga Glas poduzetnika je prva uočila problem poduzetnika u porušenom gradu i zajedno s Hrvatskim Centrom za Potresno Inženjerstvo ponudila rješenje kako potaknuti poduzetničku scenu u Petrinji. Nakon manje od godinu dana rezultati su itekako vidljivi, na nekad praznoj ledini nastao je poduzetnički centar s preko 2.200 kvadrata zatvorenog prostora u kojem je svoje mjesto našlo 56 petrinjskih poduzetnika koji su ostali bez svojih lokala i 160 njihovih zaposlenika.

Udruga Glas poduzetnika donirala je 26 od ukupno 160 kontejnera, a lokalni poduzetnici napokon su dobili objekte u kojima su mogli nastaviti sa svojim poslovnim aktivnostima. Odbor za graditeljstvo i arhitekturu udruge Glas poduzetnika na čelu s Mislavom Bašićem u suradnji s Krunoslavom Komesarom iz Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo pokrenuli su i projektirali Centar novog života, koji je postao osnova oporavka gospodarstva pogođenog kraja.

“Ponosan sam što smo pokazali da su poduzetnici pokretači ovog društva. Isto tako sam ponosan na ideju UGP-a i HCPI-a koju su prepoznali Vlada Republike Hrvatske i Grad Petrinja. Javni i privatni sektor MOGU i MORAJU rame uz rame stupati u nove pobjede za novu Hrvatsku.

Ovim putem se zahvaljujem cijeloj ekipi iz Grada Petrinje na čelu s gradonačelnicom Magdaelnom Komes, koji su zajedno s nama volonterima danonoćno radili na projektu Centra novog života. Idemo u nove pobjede, završili smo težak i zahtjevan projekt, a posla pred nama je puno” – izjavio je Mislav Bašić, koordinator Odbora za arhitekturu i graditeljstvo UGP-a.

Na današnjem otvaranju otkrivena je i spomen-ploča na kojoj piše da je CNŽ zajednički projekt Udruge Glas Poduzetnika, Hrvatskog Centra za Potresno Inženjerstvo, Grada Petrinje i Vlade Republike Hrvatke. Takav projekt, kao vid javno-privatnog partnerstva, može i treba biti model za buduću suradnju ne samo u obnovi, nego u svim drugim društvenim sferama gdje se može primijeniti.

Ovim putem udruga Glas poduzetnika se želi zahvaliti svim donatorima i vrijednim volonterima koji su omogućili da ideja Centra novog života postane stvarnost te naglasiti kako smatra da će ovaj projekt doprinijeti poduzetničkoj sceni u Petrinji i bržem oporavku cijele županije.

“Odmah nakon razornog potresa koji je zadesio Petrinju volonteri i poduzetnici UGP-a su pokazali visok nivo svijesti i brige za alarmantno stanje u kojem se našlo stanovništvo i poduzetništvo Petrinje i SMŽ! Kao rezultat kontinuirane skrbi za malo i srednje poduzetništvon na redovitoj koordinaciji UGP-a rodila se ideja o podizanju Centra novog života!

Brojni volonteri, među kojima su bili razni profili inženjera i konzultanata, dali su u tim teškim trenucima za Petrinju velik doprinos izgradnji ovog jedinstvenog volonterskog zdanja ne mareći za svoje vrijeme i energiju te materijalna dobra! Danas smo ponosni na ostvarenje, a posebno na sinergiju s gradom i Stožerom jer smo željeli pokazati, da smo zajedno jači na putu općeg dobra i zajedničkog napretka!” – izjavio je Danko Bačelić, koordinator UGP-a za Petrinju.

Više vijesti

Petrinja

Prosinac je najradosniji mjesec u godini. Brojni gradovi, pa tako i oni u, našoj, Sisačko-moslavačkoj županiji uz koordinaciju Turističkih zajednica nekoliko mjeseci ranije već...

Petrinja

PETAK, 1.12.10.30 sati: Program za djecu Kićenje božićnog drvca – Centar novog života NEDJELJA, 3.12.9.00 sati: Paljenje prve adventske svijeće – crkva sv. Lovre19.00...

Petrinja

Grad Petrinja raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za isplatu božićnice umirovljenicima. Javni poziv s pripadajućim obrascima (Zahtjevom i Izjavom) dostupan je na...

Petrinja

Malo više od mjesec dana nas dijeli otkako se prije tri godine tlo na Banovinu zatreslo jačinom 6,4 prema Richteru. No, gradonačelnica Petrinje Magdalena...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.