Popovača

Gradsko vijeće Popovače održalo prvu ovogodišnju sjednicu

Gradsko vijeće Popovače 21. siječnja održalo je svoju 7. sjednicu. Prva je to bila sjednica u ovoj godini, a na Dnevnom su se redu nalazile točke čije je usvajanje bilo nužno za nastavak rada Grada, gradskih ustanova i poduzeća.

Pred vijećnicima se tako našlo i usvajanje Godišnje analize stanja sustava Civilne zaštite za 2021.godinu, a čije je usvajanje kao i Plana za aktualnu godinu, vezano uz obaveze Grada propisane Zakonom o sustavu civilne zaštite. Dokumente je izradio Franjo Logožar uz pomoć stručnih službi Grada, a prezentirao ih je gradonačelnik Josip Mišković.

Vezano uz Godišnju analizu za 2021. godinu gradonačelnik je napomenuo kako Civilnu zaštitu sustavno provode operativne snage i pojedini građani koji su članovi gradskog Stožera, a njihove aktivnosti provode se sukladno planu koji omogućuje ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša te otklanjanja posljedica velikih nesreća i katastrofa.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2022/01/vp-1.mp3

Vezano uz Godišnji plan razvoja sustava Civilne zaštite za 2022.godinu gradonačelnik je napomenuo kako je dio vezan uz organiziranost i opremljenost vatrogasnih društava koji u ovom sustavu djeluju među pravima, te su nosioci velikog broja aktivnosti. Napomenuo je i kako je plan izrađen u skladu s propisanim parametrima koje on mora sadržavati. Oba dokumenta usvojena su jednoglasno.

Gradski vijećnici potom su odlučivali o davanju Suglasnost za obnovu dopuštenog prekoračenja po poslovnom računu Grada Popovače. Kako je napomenuo gradonačelnik, Grad Popovača već ju koristi godinu dana,te je ona izuzetno bitna za financijsku stabilnost Grada. Riječ je o iznosu od 3 milijuna kuna, na rok korištenja od 1 godine, uz fiksnu kamatu od 2%, pri PBZ-u.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2022/01/vp-2.mp3

Suglasnost je izglasana s 12 glasova „ZA“,a tri su vijećnika HDZ-abila protiv.

Tijekom Aktualnog sata vijećnici su iskazali interes za stanjem u Lipovici, dodjeli potpora za ublažavanje posljedica epidemije COVID-19, suradnji sa Županijskom upravom za ceste, sigurnosti prometa kod OŠ Zorke Sever, situacijom u Zajednici sportskih udruga, izgradnji parkirališta kod Doma zdravlja, nedostatku parkirališta, izgradnji šetnice uz Jelenku, projektu izgradnje nasipa na rijeci Lonji, osnovnoj glazbenoj školi, prikupljanju komunalnog otpada od strane Komunalnih servisa Popovača, čišćenju odvodnih kanala, izgradnji pješačke staze u Voloderu, zamjeni LED rasvjete i postavljanju svjetlosne signalizacije u Strušcu, lutanju konja po usjevima te izgradnji ograde na Mjesnom groblju u Potoku, nogometnom igralištu u Voloderu, dimnjačarskoj službi, izgradnji mosta preko Jelenke te provedbi potpore za sufinanciranje kupnje ili izgradnje prve nekretnine za mlade.

Više vijesti

Popovača

Tijekom kolovoza treba biti završena izgradnja prve faze izgradnje pješačke staze u naselju Podrbrđe, a potom će započeti i druga. Budući da se kroz...

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version