Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

[FOTO] Trojica Siščana starosti 51, 46 i 26 godina privedena zbog trgovine drogom

Ilustracija / Foto: PU SM

Policijski službenici Policijske uprave sisačko moslavačke, Odjela kriminaliteta droga, dovršili su opsežno, višemjesečno kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 51, 46 i 26 godina s područja Siska.

Naime, sumnja se da je 51-godišnjak, u razdoblju od sredine prosinca prošle godine do sredine veljače, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine droge amfetamina i marihuane koju je potom skrivao, vagao i pakirao u stanu na području Siska nakon čega je tu istu drogu preprodavao izravno ili posredstvom drugih osoba.

Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili zatjecanjem 51-godišnjaka u neovlaštenom posjedu 775 grama droge amfetamin, kao i provedenom pretragom vozila i stana u Sisku temeljem naloga suda, u kojima je pronađeno ukupno 8,4 grama droge amfetamin.

Također je utvrđeno je da je 46-godišnjak s područja Siska u navedenom razdoblju, za korist 51-godišnjaka vršio dostavu droge krajnjim konzumentima.

Temeljem naloga suda, na području Siska obavljena je i pretraga doma kod 26-godišnjaka za kojeg se sumnja da je nabavljao veće količine droge amfetamina i marihuane koju je potom preprodavao daljnjim konzumentima. Pretragom je pronađeno i oduzeto 40 grama marihuane.

U cjelokupnom kriminalističkom istraživanju pronađeno je i oduzeto ukupno 1182,2 grama droge amfetamin, 774,8 grama marihuane i gram kokaina.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

Jučer, 30. studenog oko 14.30 sati, u Dugoj ulici u Petrinji, 50-godišnji radnik je na gradilištu hodajući po nedovršenom protupožarnom stepeništu propao i pao...

KULTURA

Izložba slika „Otkrivenje božanskog u prirodi“ slikarice Andree Belić otvorila je svoja vrata u četvrtak, 30. studenoga u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u...

Sisak

Sisačke kuglačice Sara Pejak i Valentina Smuđ su kao članice kuglačkog kluba “Mlaka” Rijeka u subotu 25. studenog nastupile u kuglačkoj Ligi prvaka. U...

Iz policijske bilježnice

U subotu, 25. studenog oko 9.30 sati, u Rimskoj ulici u Sisku, zatečen je 40-godišnjak koji je pod zabranom i za vrijeme dok mu...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.