Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Petrinjski stožer: Otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada 9. ožujka

Na sjednici Stožera civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa, održanoj u petak u Petrinji, izneseni su najnoviji podaci o obnovi na Banovini, među ostalim da je počela izgradnja sedam obiteljskih kuća i da je otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada najavljeno za 9. ožujka.

Kako je priopćeno iz Stožera, počela je gradnja sedam obiteljskih kuća, a 27 vlasnika potpisalo je model izgradnje kako bi počela gradnja.

Dosad je potpisano 60 ugovora s izvođačima, 30 novih ugovora bit će potpisano idući tjedan, a 30 kuća ići će u natječaj još tijekom ovog tjedna.

U vezi s nekonstrukcijskom obnovom, primljeno je ukupno 8824 zahtjeva, za 3047 izrađeni su elaborati, 1503 kuće su već obnovljene, 712 ih je u postupku samoobnove, za njih 905 dodijeljeni su izvođači, a radove izvodi 47 tvrtaka.  

Za zahtjevniju, konstrukcijsku obnovu primljeno je 9568 zahtjeva, izrađeno je 105 nalaza i završeno 100 elaborata. U javnoj nabavi je 900 kuća, a natječaj za izvođače raspisuje se sljedeći tjedan.

Otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada najavljeno je za 9. ožujka. Po četiri stambene zgrade gradit će se u Glini i Petrinji, a dvije u Topuskom, priopćeno je iz Stožera.

Više vijesti

SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je nazočio svečanosti kojom je u restoranu Lječilišta Topusko obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije. Prije početka obilježbe župan je sa...

Iz policijske bilježnice

Jučer, 30. studenog oko 14.30 sati, u Dugoj ulici u Petrinji, 50-godišnji radnik je na gradilištu hodajući po nedovršenom protupožarnom stepeništu propao i pao...

SMŽ

U Osječkom Gospodarskom centru 30. studenoga dodijeljeno je više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH...

KULTURA

Izložba slika „Otkrivenje božanskog u prirodi“ slikarice Andree Belić otvorila je svoja vrata u četvrtak, 30. studenoga u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.