Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

U tijeku su radovi na više od tisuću kuća, dok je 374 kuće pregledom prešlo iz nekonstrukcijske u konstrukcijsku obnovu

Središnja tema jučer održane sjednice Stožera civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa u Petrinji bila je dosadašnji tijek obnove kao i projekcija u nadolazećim tjednima.

Ukupna vrijednost do sada ugovorenih radova je 280 milijuna kuna, u postupku nabava je 457 milijuna, a do lipnja će se ugovoriti ukupno  milijarda i 200 milijuna kuna po svim modelima obnove.

Kako je izvijestio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, do sada je obnovljeno 1.428 kuća čime je zadnja dva tjedna dosegnut intenzitet obnove od 100 kuća na tjedan. Kad se tomu pridoda i 692 kuće iz samoobnove brojka je i veća.

U tijeku su radovi na više od tisuću kuća, dok je 374 kuće pregledom prešlo iz nekonstrukcijske u konstrukcijsku obnovu. Što se tiče gradnje obiteljskih kuća potpisano je 60 ugovora s izvoditeljima radova i uz već započetu gradnju idući tjedan počinje gradnja dodatnih 10-tak kuća, naglasio je Gordan Hanžek. Još 56 ih je u završnoj administrativnoj fazi čija bi gradnja trebala započeti do kraja mjeseca do kada bi trebali biti ugovoreno više od 160.  

Također, značajno je intenziviran posao za početak konstrukcijske obnove gdje se natječaj očekuje potkraj veljače. Trenutačno je oko 400 kuća u postupku izrade dokumentacije. Prema do sada pregledanom broju kuća oko 15% ih je za uklanjanje.

Idući ponedjeljak i utorak otvaraju se natječaji za izgradnju četiri višestambene zgrade u Glini. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine do sada je na prostoru Banovine donijelo 1.203 Odluke za obnovu, izgradnju ili uklanjanje kuća.

Više vijesti

OBNOVA

U petak, 24. studenog 2023. godine, Sisak je posjetio ministar zdravstva Vili Beroš te je zajedno sa županom Ivanom Celjakom i suradnicima obišao gradilišta...

OBNOVA

Na području Grada Popovače završena je sanacija dviju prometnica i jednog klizišta, a u tijeku je sanacija dva mosta, jednog u Športskoj ulici u...

OBNOVA

Nastavljeno je opremanje sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ najmodernijom opremom koju je Sisačko-moslavačka županija nabavila za županijski zdravstveni sustav u vrijednosti 7,8 milijuna...

VIJESTI

U četvrtak, 09. studenog u 12 sati i 38 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.