Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Petrinja: U balonu izvedena predstava za djecu “Naš zeleni svijet”

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja u balonu postavljenom na rukometnom igralištu u Petrinji u ponedjeljak je Kazališna družina „Smješko“ iz Zagreba izvela predstavu „Naš zeleni svijet“.

Predstava je namijenjena djeci vrtićke dobi, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole.

Djeca su u toj predstavi mogla naučiti kako je nastao planet Zemlja te kako odvajati otpad i sve vrste otpada za reciklažu.

Autorice predstave su Barbara Vicković i Jelena Hadži-Manev, a izvode ju Barbara Vicković ili Mirta Zečević. Ovaj put u Petrinji ju je izvela Mirta Zečević, glumica HNK te glumica i producentica Kazališne družine „Smješko“.

Rekla je da predstavu „Naš zeleni svijet“ izvode od 2019. godine, i to intenzivno.

„Naime, Split i Solin su nas pozvali da napravimo neku ekološku predstavu o razvrstavanju otpada i od tada svake godine imamo sve više i više posla. Očito se uviđa korisnost takve predstave i uopće ovakvog prikazivanja te učenja djece i mladih o razvrstavanju otpada“, rekla je Zečević. Dodala je da u Petrinju dolazi često te kako je, nakon svega što se dogodilo, veseli što može podariti osmijeh najmlađima.

Osmijeha nije nedostajalo ni danas jer je riječ o interaktivnoj predstavi te su male Petrinjke i Petrinjci s velikim zanimanjem pratili predstavu i u njoj i sudjelovali.

„Ovu predstavu smo organizirali u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje i sa svrhom edukacije najmlađih stanovnika našega grada”, rekla je  ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja Vesna Brebrić.

Ovo je jedna vrlo edukativna predstava i nadam se da će utjecati na formiranje njihovog odgoja i svijesti o zaštiti Planeta Zemlje.“

Predstava „Naš zeleni svijet“ realizirana je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Petrinje, a osim koncerata, Hrvatski dom najavljuje i predstavu za odrasle u subotu, 28. svibnja. 

Riječ je o predstavi Teatra Rugantino „Uvijek će nam ostati ljubav“, u kojoj glavne uloge tumače Jelena Miholjević i Dražen Čuček.

Foto: POU Hrvatski dom Petrinja

Više vijesti

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.