Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Sisačko-moslavačka županija nastavlja ulaganja u općinu Lipovljani

Lipovljani, 21. travnja 2022. godine – sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Lipovljane. U pratnji načelnika Općine Nikole Horvata župan je obišao radove na cestovnoj infrastrukturi, u koju, radi sigurnosti i bolje prometne povezanosti, županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave ulaže kroz Županijsku upravu za ceste.

S Općinom Lipovljani potpisan je ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja kolničkog zastora dijela županijske ceste Ž3215. Obnavlja se 2 080 m ceste, vrijednosti 2 milijuna kuna, a radovi su financirani u odnosu 50:50.

Prošli tjedan završena je u potpunosti Ulica sv. Barbare, koja se proteže od željezničke pruge do nadvožnjaka preko autoceste-880 m. Počeli su radovi postavljanja drugog sloja asfalta u Kolodvorskoj ulici, u dužini od 1 200 m, koji će, ako to vrijeme dozvoli biti završeni do kraja tjedna.    

Sisačko-moslavački župan pojasnio je koja su ulaganja Županije na području Općine Lipovljani.

“Županija je osigurala besplatno ljetovanje učenika u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tako će i učenici 4. razreda OŠ Josipa Kozarca Lipovljani na ljetovanje. U OŠ J. Kozarca Lipovljani uložilili smo 10 milijuna kuna. Provedena je energetska obnova škole, uređena i opremljena školska kuhinja, blagovaonica i popratne prostorije. U tijeku je još jedna vrijedna investicija – izgradnja nove kotlovnice.”

“Županija je pokrenula mjere za potporu gospodarstva koje su namijenjene poduzetnicima i vlasnicima OPG-ova koji ulažu na području SMŽ. Oni svoje investicije mogu realizirati uz 0% kamata. Sufinanciraju se kamate kreditnih linija HBOR-a, usmjerene na poduzetništvo mladih, žena i početnika, investicije privatnog sektora te obrtna sredstva, kao i kamate na zajmove HAMAG BICRO-a. Županija je u okviru postojećeg sustava ustrojila središnje koordinacijsko tijelo i poduzetnici mogu sve informacije dobiti na jednom mjestu, a osoba zadužena za suradnju s poduzetnicima, na raspolaganju je doslovno 24 sata. Svakako i blizina autoceste, Općini Lipovljani daje velike mogućnosti za razvoj gospodarstva”, istaknuo je sisačko-moslavački župan.

Načelnik Općine Nikola Horvat istaknuo je koliko ova ulaganja u cestovnu infrastrukturu znače na području Općine gdje sudjeluju u programu sufinanciranja u omjeru 50:50.

Načelnik je zahvalio županu Ivanu Celjaku na suradnji i onome što Županija čini i u području obrazovanja na području Lipovljana, ali i poziva investitorima budući imaju poslovnu zonu koja ima predispozicije za daljnji gospodarski razvoj kraja.

Više vijesti

SPORT

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije tijekom jedne školske godine organizira, samo na županijskoj razini, ukupno 67 natjecanja u različitim kategorijama, to je , kako...

SMŽ

Trideset godina djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije obilježeno je prigodnom svečanošću na otvorenom, ispred nove zgrade Zavoda, koji je sada, prvi put...

Petrinja

U prostoru Učiteljskog fakulteta u Petrinji održano je javno predstavljanje podprojekta „Izgradnja studentskog doma u Petrinji“. Podprojekt se odnosi na izgradnju zgrade studentskog doma...

VIJESTI

Blagdan sv. Akacija i deset tisuća mučenika, 431. obljetnica čuvene Sisačke bitke s Turcima te spomen na sve branitelje Siska i Europe, obilježit će...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.