Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Uskoro izgradnja 10 stambenih zgrada na potresom pogođenom području

Ilustracija

Uskoro će početi izgradnja 10 višestambenih zgrada na potresom pogođenom području, najavljeno je na sjednici Stožera Civilne zaštite održanoj u utorak u Petrinji, priopćeno je.

Državni tajnik središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek precizirao je da će gradnja po četiri zgrade početi u Petrinji i u Glini, te dvije u Topuskom.

Također, Hanžek je izvijestio kako je s izvoditeljima radova potpisano 216 ugovora za izgradnju obiteljskih kuća, da je još 98 njih u natječaju, od čega su s vlasnicima potpisana 54 ugovora.

Na 41 lokaciji u različitim fazama traje obnova obiteljskih kuća: 15 obiteljskih kuća je u izgradnji, idućeg tjedna započet će gradnja novih 11 obiteljskih kuća, na pet lokacija u tijeku je uklanjanje ruševina, dok se na 10 lokacija provode geodetski i geomehanički radovi.

Vlasnici su sami obnovili 809 kuća, pa ukupan broj obnovljenih kuća iznosi gotovo tri tisuće.

Što se tiče nekonstrukcijske obnove do sada je projektantima dodijeljeno 6.992 kuće, od kojih je izrađeno 3.605 projekata, a obnovljeno 2.190 obiteljskih kuća. Trenutačno traju radovi na još 833 obiteljske kuće.

Donesene su 647 odluka o konstrukcijskoj obnovi, od čega su 22 ugovorene.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je u obnovi Banovine ukupno ugovorio poslova vrijednih milijardu i 25 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izvijestio je na sjednici Stožera da je od izmjene Zakona o državnom inspektoratu dobio 101 objekt za uklanjanje od čega je 99 objekata uklonjeno a dva su u postupku. Ukupno je do sada uklonjeno 529 objekata.

Također je inspektorat obavio više od 300 drugih inspekcijskih nadzora bilo da je vezano za stradale, odlaganje materijala ili drugih radnji nastalih uz potres.

Više vijesti

OBNOVA

Dinamika obnove, na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, ubrzana je od veljače prošle godine, podsjetio je državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i...

OBNOVA

Novu zgradu Srednje škole Petrinja, čija je rekonstrukcija i prenamjena u završnoj fazi, s predstavnicima Svjetske banke i Grada Petrinje obišao je zamjenik župana...

Sisak

Na jučerašnjem sastanku Vlade RH i župana, gradonačelnika i načelnika održanom u Sisku, razgovaralo se o projektima obnove i revitalizacije Siska i županije. “Susramlje...

Sisak

U Sisku se jučer održao sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.