Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

[PROGRAM] 8. Zrin festival ove godine od 21. do 28. svibnja

8. Zrin festival, čiji je cilj promocija baštine Zrinskih te kulturne baštine hrvatskog Pounja i Banovine održat će se ove godine u organizaciji Hrvatske udruge Ars organi Sisciae od 21. do 28. svibnja održava u Zrinu, Glini, Sisku, Ozlju, Gornjem Viduševcu i Hrvatskom Čuntiću. Festival će ispred ostataka gotičke crkve Sv. Marije Magdalene u Zrinu u 17 sati otvoriti Ansambl Capella Zriniana programom „Fantasia Poetica – Barokna glazba tragom lirike Nikole Zrinskog i Frana Krste Frankopana“.

U nedjelju 22. svibnja u 20 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini Marijanski program izvest će Pučki pivači KBF-a pod vodstvom maestra Joška Ćalete. U srijedu, 25. svibnja  u 19. 30 sati u dvorani Sv. Ivana Pavla II. U sisačkom Velikom Kaptolu održati će se promocija romana „Krvavi jarak“ na kojoj će gostovati autorica Antonija Buljan i predstavnici izdavača Matice hrvatske ogranka Zadar. Glazbena gošća promocije biti će sopranistica Margareta Klobučar.

U Starom gradu Ozlju u četvrtak 26. svibnja u 20 sati, koncert povodom 400. godišnjice rođenja Petra Zrinskog i 350. obljetnice smrti Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana pod naslovom „Navik on živi ki zgine pošteno“ izvesti će Ansambl Sklad. U petak, 27. svibnja u 20 sati župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog u Gornjem Viduševcu koncert će održati gudački orkestar Acoustic Project Strings.

8. Zrin festival, u subotu 28. svibnja u 20 sati, u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću  zaključiti će Kalamos kvintet, u široj regiji prvi i jedinstveni kvintet drvenih puhačkih glazbala koji koriste jezičak ili pisak (oboa, klarinet, saksofon, bas-klarinet i fagot uz njihove srodne varijante), kojeg vodi mladi ukrajinski klarinetist Yaroslav Sadovyy. Ovim koncertom organizatori i izvođači žele poručiti svijetu poruku mira s potresom ranjene Banovine.

Sve koncerte možete pogledati ili pratiti uživo i na web stranici www.zrin-festival.com. Festivalska sezona hrvatske udruge Ars Organi Sisciae nastavlja se Festivalom drvenih kapela Sancta Barbara (26. 6. – 3. 7. u kapelama u Velikoj Mlaki, Velikoj Gorici, Letovanskom vrhu, Brestu pokupskom, buševcu, Donjoj lomnici i Cvetković Brdu) i Like Lika Festivalom (23. – 31. 7. u Perušiću, Gornjem Kosinju, Gospiću, Brinju i Senju).

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Više vijesti

KULTURA

U organizaciji Zajednice kulturno – umjetničkih udruga SMŽ u prostoru Strukovne škole u Sisku uručena su priznanja i zahvalnice sudionicima natječaja za književna i...

KULTURA

Zelena rapsodija Moslavačkog polja, bujni krajolici Lonjskog polja…. Napoziv Hrvata iz Slovenije okupljenih u HKD Pomurje iz Lendave kutinski umjetnik Želimir Šiško izložio je...

KULTURA

Državni arhiv u Sisku vas poziva na svečano otvorenje “Tjedna arhiva DASK” koje će se održati u ponedjeljak 13. studenog u 19,00 sati u...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.