Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Danas odluka o istrazi i jednomjesečnom zatvoru za Dumbovića i ostale

Nakon ispitivanja u zagrebačkom sjedištu Uskoka bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović prenoćio je u policijskom pritvoru, a tužiteljstvo će danas objaviti hoće li protiv njega i četvorice suosumnjičenih zatražiti istražni zatvor.

Uz Dumbovića, zbog pogodovanja u dobivanju poslova, istražitelji, prema neslužbenim informacijama, sumnjiče njegova sina Darka te trojicu direktora tvrtki s petrinjskog područja – Dejana Dobrečevića, Gorana Norkovića te Zlatka Zagorca.

Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić izjavio je nakon ispitivanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kaže i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.

Odvjetnik: Ne osjeća se krivim

“Ne osjeća se krivim”, rekao je odvjetnik, dodajući da će danas prijepodne Uskok odlučiti hoće li zatražiti da tijekom istrage Dumbović bude u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Ponovio je da Uskok uhićene sumnjiči za nezakonito pogodovanje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje koja je u prosincu 2020. teško stradala u potresu.

Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su s pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila Darinka i Darka Dumbovića, a potom ih odveli u Zagreb i ispitali u Uskoku.

Neslužbeno se doznaje da je među tvrtkama kojima se pogodovalo bio Titan Commerce, osnovan u travnju 2015. dvije godine nakon što je Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Mediji su ranije pisali kako su prihodi te tvrtke iz godine u godinu rasli za milijunske iznose.

Za nezakonito podogovanje i do pet godina zatvora

Dumbović je na dužnosti bio do lipnja prošle godine kada ga je zamijenila HDZ-ova Magdalena Komes.

Za nezakonito podogovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Uskok i policija ranije su, ne navodeći detalje, potvrdili da su “uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja” kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

Više vijesti

OBNOVA

Branko Bačić, trenutno tehnički ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sa suradnicima je boravio danas u Petrinji. Nakon radnog sastanka s gradonačelnicom Magdalenom...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.