Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Županija organizirala Sportske igre hrvatskih branitelja u Topuskom

Sportske igre hrvatskih branitelja, program koji je u okviru obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije organizirala Sisačko-moslavačka županija s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa županijskim Top-Termama Topusko, okupile su gotovo 400 hrvatskih branitelja.

Braniteljske udruge u okviru Koordinacije, na početku je pozdravio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak koji je službeno i otvorio Sportske igre hrvatskih branitelja.

Prije samog otvaranja natjecanja, kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima odana je počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak istaknuo je kako je cilj bio ponovo okupiti hrvatske branitelje na jednome mjestu i pružiti im priliku ne samo za ponovni susret nego i omogućiti sportska druženja.

Ovakva su okupljanja posebice važna jer je, s godinama, hrvatskih branitelja sve manje i sve su stariji” – istaknuo je župan Celjak, dodajući kako će Županija i dalje podupirati programe braniteljskih udruga.

Pozivu na natjecanje odazvalo se gotovo 400 hrvatskih branitelja iz 20 udruga, a discipline u kojima su se nadmetali bile su: viseća kuglana, boćanje, pikado i šah.

Jedinstven događaj ovog vikenda u ovom dijelu Hrvatske okupio je brojne hrvatske branitelje koji su dali svoj doprinos ne samo tijekom Domovinskog rata nego i u vrijeme katastrofalnih potresa i o tome su danas razgovarali u Topuskom.

Sisačko-moslavačka županija još jednom pokazuje koliko cijeni hrvatske branitelje, a i oni su istaknuli koliko im znači ova prilika za ponovni susret.

Osim sportskog dijela, hrvatski branitelji su po završetku igara mogli koristiti i usluge vanjskih bazena Top-Termi koje su i ove godine spremno dočekale još jednu sezonu.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.