Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Lonjsko polje osnažuje svoj turistički potencijal

U Posjetiteljskom centru Krapje potpisana su dva nova ugovora koja će dodatno oplemeniti turističku ponudu Parka prirode Lonjsko polje.

Riječ je o Ugovoru o izradi projektno-tehničke dokumentacije za obnovu, rekonstrukciju, uređenje i opremanje Posjetiteljskog centra Krapje, vrijedan 690.000,00 kuna sufinanciranog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ugovoru o izvođenju radova izgradnje poučne šumske pješačke staze Pavlinov kljun, izrada, dizajn i uređenje info ploča i smjerokaza u iznosu u vrijednosti 801.617,50 kn sufinanciranog od strane Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Park prirode Lonjsko polje ima veliki potencijal, a ulaganjem upravo u ovakve projekte njeguje se ovaj biser koji će doprinijeti poboljšanju turističke ponude Sisačko – moslavačke županije i kontinentalnog turizma Republike Hrvatske.

Tako će, u skoroj budućnosti, posjetitelji moći uživati u selu graditeljske baštine u novo uređenom posjetiteljskom centru Krapje ili prošetati novom poučnom stazom u Mužilovčici koja će pružiti bolji uvid u vrijednosti šumskog ekosustava , tradicionalne poljoprivrede i poplavnog područja.

Riječ je o značajnim projektima koji će pridonijeti razvoju turizma kontinentalne Hrvatske, a naš biser Krapje – selo graditeljske baštine dodatno će oplemeniti svoju turističku ponudu. Ovim vrijednim projektima dodatno će se ulagati u edukaciju posjetitelja, posebno onih željnih aktivnog turizma“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš.

Poučnu stazu isprojektirao je arhitektonski ured Roth i Čerina, a za njezinu izgradnju biti zadužen Građevinski obrt Šarec. Projektnu dokumentaciju za obnovu, rekonstrukciju i uređenje Posjetiteljskog centra Krapje izradit će Mplan d.o.o.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.