Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Marija Kušmiš izabrana za gradonačelnicu Novske, težak poraz SDP-a

Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ-a i HSS-a, nova je gradonačelnica Novske, a njen zamjenik je Siniša Kesić, odlučili su birači na nedjeljnim, prijevremenim izborima u tom gradu.

Kušmiš (HDZ/HSS) je uvjerljivo pobijedila protukandidatkinju iz SDP-a Valentinu Opić, s oko 82 posto dobivenih glasova.

Odziv birača bio je relativno slab, od 10. 663 birača, koliko ih je bilo u popisu, glasovalo ih je 2.706 ili 25,38 posto.

Važećih je listića bilo 2.605 odnosno 96,27 posto, a nevažećih 101 odnosno 3, 73 posto.

Od toga broja Marija Kušmiš je dobila 2.219 glasova, a Opić 386, rekla je Hini u nedjelju navečer predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Novske Ivanka Zečević Šolta.

Valentina Opić (u sredini) / FOTO: SDP

Prigovora na izbore nije bilo, sve je proteklo po pravilima, rekla je Zečević Šolta.

Novljani su prijevremeno birali gradonačelnicu jer je bivši gradonačelnik, HDZ-ov Marin Piletić, nedavno imenovan ministrom, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom.

Piletić je biran u svibnju prošle godine, na redovitim lokalnim izborima, izabran je već u prvom krugu dobivši gotovo 64 posto glasova.

Protukandidati su mu bili Vlado Klasan, kandidat Demokratske lokalne stranke i DP-a te Valentina Opić, kandidatkinja SDP/HNS-a. Za Piletićeva zamjenika izabran je Siniša Kesić.

Plenković čestitao Mariji Kušmiš, novoizabranoj gradonačelnici Novske

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čestitao je u nedjelju novoizabranoj gradonačelnici Novske Mariji Kušmiš, kandidatkinji HDZ/HSS-a na uvjerljivoj pobjedi. 

“Radujem se našoj suradnji za boljitak Novske i Sisačko-moslavačke županije”, napisao je Plenković na Twitteru. 

Uvjerljivu pobjedu na prijevremenim izborima također je komentirao i HDZ te prenio Kušmišinu izjavu. 

“Dobili smo povjerenje da nastavimo raditi Odvažno za Novsku i da od našeg grada stvorimo još ugodnije mjesto za život”, rekla je novoizabrana gradonačelnica.

Kušmiš je dodala kako je u mandatu njenog prethodnika Piletića dovršena aglomeracija, povučeno je više od 200 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, povećan je broj djece te izgrađen novi vrtić. “Uz pomoć Vlade otvorili smo i mnoga radna mjesta – to je politika kontinuiteta HDZ-a u Novskoj”, poručila je.

Piletić, ministar i predsjednik HDZ-a Novska, istaknuo je kako je Kušmiš “jamac daljnjeg gospodarskog razvoja i digitalne transformacije Novske koja je prerasla u središte inovacija i suvremenih tehnologija”.

Više vijesti

KULTURA

Na dan 22. veljače slavimo Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta i višestoljetne...

Novska

U prostoru poduzetničkog centra PISMO 2 u Novskoj, u nazočnosti ministra regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlića, ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i...

Novska

Programeri i gamedeveloperi, ponovno se ove godine mogu natjecati na najvećem svjetskom natjecanju u izradi videoigara Global Game Jam. Naime, 26. do 28. siječnja...

KULTURA

Večeras će u Gradskom kinu u Novskoj biti održan prvi u nizu koncerata i programa koje za ovu godinu planira novljansko društvo “KUD “Šubić”....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.