Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak od srijede do nedjelje slavi Dan grada i blagdan sv. Kvirina

Foto: Grad Sisak

Sisak će od 1. do 5. lipnja brojnim priredbama za sve naraštaje obilježiti Dan grada i blagdan svog zaštitnika sv. Kvirina.

Od srijede do nedjelje održavat će se brojni koncerti, igre i radionice za djecu, mlade i odrasle na Šetnici Slave Striegla, te u sisačkoj pješačkoj zoni.

Program počinje Sajmom učenja kroz smijeh i igrui, nastavlja se u četvrtak izložbama sisačkog slikara Ivana Novaka i Mirona Milića te večernjim kinom, a u petak će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća zaslužnim građanima i organizacijama biti dodijeljene tradicionalne nagrade i pohvale.

Najviše kulturnih, zabavnih, cirkuskih i drugih priredaba, uz 3. Sisački Tomos susret, koje će završiti koncertom Gibonnija, održat će se na sam Dan grada, a proslava će završiti nedjeljnim sportskim igrama mladih i kazališnom predstavom “O ljubavi, voću i povrću”. 

U subotu su predviđene besplatne panoramske plovidbe brodom “Juran i Sofija”, na kojem će se u nedjelju navečer održati plovidba uz živu glazbu “Juran & Sofija Party Boat”.

Sv. Kvirin je zaštitnik i Sisačke biskupije u čijoj će bazilici misno slavlje u subotu predvodit apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i biskupima Metropolije.

Tim slavljem ujedno biti proslavljeno i 20 godina od izgradnje i posvete bazilike. Večernju misu u 19 sati predvodit će vlč. Ivan Kuzmić.

Više vijesti

Sisak

Devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i župe sv. Kvirina, kojom se vjernici u bazilici Sv. Kvirina u Sisku duhovno pripremaju za...

OBNOVA

Košarkaškom i odbojkaškom utakmicom sisačkih Gimnazijalki i Gimnazijalaca službeno je otvoreno vanjsko sportsko igralište Gimnazije Sisak. Na novoj podlozi nastupile su i učenice Strukovne...

PROMO

Multinacionalna kompanija AD Plastik traži radnike za proizvodni pogon u Jankomiru za rad na liniji za proizvodnju plastičnih dijelova za automobile. Od kandidata se...

Sisak

Dva naporna dana u Čakovcu 18. i 19.05. bila su prilično uspješna za streljački klub “HVIDR-a SISAK”! Naravno da su očekivanja bila i viša,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.