Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Skromni izborni troškovi dviju kandidatkinja za gradonačelnicu Novske

Kandidatkinje za gradonačelnicu Novske, koja će se prijevremeno birati u nedjelju, 12. lipnja, na svoje su predstavljanje biračima potrošile simbolične iznose, pokazuju izvješća koja su objavile sedam dana prije izbora, doznaje se u DIP-u.

Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ/HSS-a na izbornu je promidžbu do 4. lipnja potrošila 750 kuna, a kandidatkinja SDP-a Valentina Opić 445 kuna.

Kušmiš navodi da je 750 kuna potrošila na reprezentaciju u tri ugostiteljska objekta, a Opić na najam prostora i na oglašavanje na lokalnom radiju.

Kušmiš je od dva donatora dobila 12 tisuća kuna za promidžbu, Opić navodi da donacije nije primila.

Koliki će u konačnici biti njihovi izborni troškovi znat će se sredinom srpnja. Kandidatkinje su, naime, dužne Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostaviti financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe 30 dana nakon izbora, zaključno s 12. srpnja.

Zakon dopušta da svaka od njih potroši do 200 tisuća kuna.

Valentina Opić / Foto: Facebook

Kušmiš i Opić natječu se za gradonačelničko mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je bivši prvi čovjek Novske, HDZ-ov Marin Piletić imenovan ministrom rada i socijalne skrbi, što je dužnost nespojiva sa gradonačelničkom.

Piletić je za gradonačelnika izabran na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, a već u prvom krugu, dobio je glasove gotovo 64 posto birača.

Za tu su se dužnost natjecali i Vlado Klasan, kandidat Demokratske lokalne stranke i DP-a te Valentina Opić, kandidatkinja SDP/HNS-a.

Više vijesti

VIJESTI

Stanovnici Sisačko – moslavačke županije na ovim su izborima prvi puta glasali u dvije izborne jedinice, petoj i sedmoj. Od sedam gradova u županiji,...

Novska

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš potpisala je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava s predsjednicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Ugovori su potpisani temeljem Javnog poziva kojim...

Politika

Jedan od prioriteta župana Ivana Celjaka je briga o umirovljenicima i starijim sugrađanima što potvrđuju brojni projekti obnove i proširenja kapaciteta domova za starije osobe. Projekt...

Politika

Karolina Vidović Krišto, predsjednica stranke Odlučnost i Pravednost(OIP), zajedno sa članovima vodstva stranke i nositeljima lista, tijekompredizborne turneje u ponedjeljak i utorak susrela se...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.