SMŽ

Ljetni kamp u Mađarskoj za petrinjske i sisačke srednjoškolce

Petrinjski i sisački srednjoškolci boravit će u Mađarskoj, u ljetnom kampu.

Učenice i učenici  Srednje škole Petrinja i Ekonomske škole Sisak, njih 42 i 3 pratitelja, prva su skupina koja se zaputila na ljetovanje u Mađarsku gdje će provesti 8 dana.

Ova aktivnost rezultat je jako dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i Mađarske Vlade koja je osigurala ljetni kamp za oko stotinjak djece srednjih škola u dva termina od 18. do 25 srpnja i od 25. do 31. srpnja 2022. godine.

Djeca će biti smještena u hotelu pokraj jezera Velence sa svim sadržajima od bazena, jacuzzi, sauna, a mađarski prijatelji osigurat će im raznolik kulturni i zabavni sadržaj. Na programu je izlet u Pečuh gdje će posjetiti Hrvatski dom i razgledati grad, izlet u Tihany gdje će uz ostalo posjetiti Benediktinski samostan i Centar za posjetitelje, izlet u Szẻkesfehẻrvẚr gdje će razgledati dvoracBory, muzej Svetog Stjepana i mnoge druge znamenitosti.

Drugu skupinu, u terminu od 25. do 31. srpnja, čine učenice i učenici Tehničke škole Sisak, Gimnazije Sisak, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Viktorovac, Strukovne škole Sisak, Srednje škole I.Trnskog iz Hrvatske Kostajnice i Srednje škole Topusko. 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo što i srednjoškolci s područja Županije imaju mogućnost besplatnog ljetovanja baš kao što je to bilo i za osnovnoškolce koji u ovom periodu borave u Splitu.

„Besplatni ljetni kamp u Mađarskoj izvrsna je nagrada našim srednjoškolcima koji su postigli jako dobre rezultate tijekom školovanja, a koji su predloženi od strane svojih profesora. Vidimo da, kao što je organiziran odličan program u Splitu, isto tako je i u Mađarskoj, te će naši učenici zasigurno kući ponijeti lijepe uspomene“.

Više vijesti

OBNOVA

Jučer je u Držićevoj ulici u Sisku započela izgradnja višestambene zgrade s 19 stanova, ukupno trinaeste do sada. “Do kraja mjeseca ćemo započeti gradnju...

VIJESTI

Nakon razornog nevremena koje je pogodilo Slavoniju ovih dana, ostavivši mnoge kuće uništenima od tuče, župljani župe Hrastovica, predvođeni župnikom fra Matom Bašićem, odlučili...

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija nabavila je defibrilatore za pet sportskih dvorana osnovnih i srednjih škola koji su isporučeni školama u kojima je održana i edukacija za...

VIJESTI

Ekološki centar Vrata Zrinske gore, koji organizira kamp za djecu od 7 do 12 godina, okupio je stručnjake iz raznih područja, kako bi djeci...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version