Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

HDZ Sisak: Sjednica Gradskog vijeća sazvana suprotno poslovniku jer je gradonačelnica na moru?

Sisački HDZ javnosti se obratio priopćenjem vezanim uz današnju elektroničku sjednicu Gradskog vijeća Grada Siska. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček predložila je jednu jedinu točku dnevnog reda za sjednicu Gradskog Vijeća, ali ne za fizičku sjednicu već online, što je suprotno Poslovniku Gradskog vijeća Grada Siska. 

Naime, sjednicu koja se održava elektroničkim putem moguće je sazvati u slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje trenutačno ugrožava pravni poredak, život, zdravlje ili sigurnost stanovništva te imovinu veće vrijednosti. Postavlja se pitanje je li u ovom slučaju jedino što je bilo ugroženo mirni godišnji odmor gradonačelnice? Gorenje otpada više od mjesec dana u Sisku ili veći broj neupisane djece u sisačkim vrtićima, nisu važna tema kao što je more i uživanje u ljetnim radostima. 

Kristina Ikić Baniček na ovaj način ponovno izbjegava suočiti se uživo s pitanjima vijećnika, jer na njih nema odgovor ili nije povoljan za njenu poziciju? Podsjetimo, gradonačelnica još uvijek nije dostavila HDZ-ovom vijećniku Tomislavu Kralju podatke o suradnji GOS-a i tvrtke Royal Media.

Dok gradonačelnica prima plaću, a potvrđuju zaposleni iz gradske uprave da je na moru, drugi i dalje idu na posao i svakodnevno se susreću s problemima u gradu koji se ne rješavaju već godinama i svoju teško zarađenu plaću troše na veće račune za komunalije, a ne suncobran i ležaljku.

Jedina točka dnevnog reda ove elektroničke sjednice je upisivanje novog područnog odjela Cvrčak, DV Sisak Stari, na adresi Splitska 1, Sisak koja otkriva tek da se proširuje na novi prostor na adresi Splitska 1 u Sisku. Bez obrazloženja, u čiji objekt, pod kojim uvjetima, za koliko novaca je zakupljen prostor i ono najvažnije udovoljava li uopće taj objekt standardima potrebnima za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja?

Kad gradonačelnica koja bi prva trebala štiti najmlađe, šuti o ovako iznimno važnoj temi kao i o tome da je ostao veći dio neupisane djece pa se ide na proširenje djelatnosti u nečiju privatnu kuću, kako očekivati da odgovorno i transparentno upravlja ovim gradom?”

Više vijesti

Sisak

Sisačke kuglačice Sara Pejak i Valentina Smuđ su kao članice kuglačkog kluba “Mlaka” Rijeka u subotu 25. studenog nastupile u kuglačkoj Ligi prvaka. U...

Iz policijske bilježnice

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, koji se obilježava 16. studenoga, jučer 15. studenoga u Strukovnoj školi Sisak u organizaciji Policijske uprave sisačko-moslavačke uz potporu Ravnateljstva...

KULTURA

Državni arhiv u Sisku vas poziva na svečano otvorenje “Tjedna arhiva DASK” koje će se održati u ponedjeljak 13. studenog u 19,00 sati u...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije obnovila je kuću obitelji Jambrec u sisačkom naselju Kanak koja je ljetos pretrpjela velika oštećenja u...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.