Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Kako smanjiti naprezanje očiju?

Prolongirano korištenje računala, mobitela i drugih digitalnih uređaja je neizbježno sve većem broju ljudi zbog prirode posla ili stila života. Sati i sati pred digitalnim ekranima uzimaju danak u vidu zamora i iritacije oka.

Srećom, postoje načini smanjivanja zamora oka koji će spriječiti oštećenje vida i olakšati funkcioniranje u digitalnom svijetu. Naučite kako smanjiti zamor oka sljedećim savjetima.

1. Odaberite prave naočale

Naočale za rad na računalu trebale bi sadržavati:  

Anti-refleksni sloj za smanjenje odbljesaka

UV zaštitu za smanjenje oštećenja vida

Filter plavog svjetla za poboljšani kontrast

2. Prilagodite postavke monitora vašeg računala i EKRANA MOBITELA

Faktori kao što su svjetlina, kontrast, boje, veličina slova i tip monitora imaju značajan utjecaj na način rada naših očiju. Podešavanje postavki svjetline na nižu razinu, promjene kontrasta i boja, prilagođavanje veličine teksta maksimizirati će udobnost vida.

3. Uzimajte česte pauze

Slijedite pravilo 20-20-20 koje kaže da svakih 20 minuta odmaknete pogled od računala u daljinu na 20 sekundi. Uzimanje manjih pauzi smanjiti će napetost očiju i spriječiti zamagljen vid, iritaciju ili suhoću očiju.

4. NAPRAVITE OFTALMOLOŠKI PREGLED

Oftalmološki pregled potreban je da bi se otkrili problemi s vidom i otklonile moguće smetnje u budućnosti te propisala nužna korekcija. Oftalmološki pregled poželjno je obaviti jednom godišnje. Oftalmolog će preporučiti što napraviti kako bi se popravio vid i smanjio zamor oka ili suhoća očiju.

Jeste li kandidat za dioptrijske naočale za rad na računalu?

Svi koji provedu više sati dnevno ispred raznih ekrana kandidati su za uredske naočale koje su namijenjene za bliže i srednje udaljenosti (do cca 4m). Namijenjene su uglavnom mlađim prezbiopima koji ne trebaju korekciju za daljinu. Glavna razlika između progresivnih i uredskih leća je u širini vidnog polja koje uredske naočalne leće omogućuju što daje prednost prirodnijeg držanja za smanjenje bolova u vratu, glavobolja i sl.

Japanski proizvođač naočalnih leća HOYA nudi tri opcije izvedbe uredskih naočalnih leća:

SUPEREADER – ulazni dizajn uredskih naočalnih leća

Za sve koji intenzivno čitaju na poslu i u slobodno vrijeme i traže vizualnu podršku kod uredskih poslova, korištenja digitalnih uređaja ili slobodnih aktivnosti.

Quicfocus tehnologija za prirodan položaj glave s manje rotacije oka kod aktivnosti na blizu.

Prednosti:

– bolja korekcija dubine u usporedbi s naočalama za čitanje

– smanjeni simptomi Computer Vision sindroma

– osiguran prirodan položaj glave s manje pokreta očiju kod aktivnosti na blizu

WORKSMART ROOM – napredne radne naočalne leće s povećanim osjećajem stabilnosti

Ukoliko nosite progresivne naočale, no provodite puno vremena za računalom ili na aktivnosti na blizu, Hoyalux WorkSmart Room omogućuje posebno široku vizualnu percepciju i udobnost. Bit ćete u mogućnosti bezbrižno se prebacivati između udaljenosti ekrana i tipkovnice, osiguravajući savršen pregled radnog stola tijekom cijelog dana.

Dostupan u dvije varijacije dizajna:

WorkSmart Room 200 – za udaljenosti do 2 m

WorkSmart Room 400 – za udaljenosti do 4m

WorkSmart Room odlično je rješenje za presbiope kao drugi par naočala za uredske poslove na blizu i za nositelje s visokom adicijom.

WORKSTYLE BUSINESS – novi dizajn premium progresivnih radnih leća

Pravi alati mogu napraviti razliku za pravi posao. Kao što ergonomski stolac može rad učiniti ugodnijim, uredske naočalne leće mogu omogućiti podršku načinu rada i vašim očima kod rada kod kuće ili u uredu.

WorkStyle Business namijenjen je nositeljima srednjeg progresivnog dizajna kao što je primjerice Hoyalux Balansis.

Dostupan je u dvije varijacije dizajna:

Hoyalux WorkStyle Business 200 – radna udaljenost do 2 m (čitanje, računalo i digitalni uređaji)

Hoyalux WorkStyle Business 400 – radna udaljenost do 4 m (čitanje, rad na računalu, digitalni uređaji korišteni u pokretu)

Prednosti

– namijenjen nositeljima progresivnih naočala koji su usmjereni na aktivnosti na blizu

– nositelji kojima je potrebna potpora na srednjim udaljenostima do 4 m – zubari, psiholozi, tehničari kojima su detalji na srednjim udaljenostima važni

– presbiopi koji se osjećaju limitirano performansama trenutnih naočala

– korisnici računala starije životne dobi s progresivnim naočalama visoke adicije

Posjetite Optički studio Monokl u Sisku, ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 9A, rezervirajte termin besplatnog određivanja dioptrije za naručioce naočala pozivom na 044/633 672 te upitajte za preporuku HOYA uredskih naočalnih rješenja.

Više vijesti

PROMO

Kako biste reagirali na tvrdnju da kod sebe imate stotine ili čak tisuće eura vrijednosti o kojoj nikad niste razmišljali? Vjerojatno biste odmahnuli rukom...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.