Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dijabetičko društvo grada Siska brojnim akcijama slavi svoj rođendan i Svjetski dan šećerne bolesti

Dijabetičko društvo grada Siska vas poziva na akcije povodom svog rođendana i Svjetskog dana šećerne bolesti.

“Pozivamo vas na proslavu našeg rođendana. Naime, 14. studenog datum je koji je uzet kao Svjetski dan šećerne bolesti, bolesti koja je sve više rasprostranjena među cijelom populacijom, od djece do osoba starije životne dobi. Bolesti koja, ukoliko neliječena, ostavlja jako velike posljedice na zdravlje pojedinca. Što šećerna bolest dulje traje, veća je mogućnost razvoja komplikacija. Boljom regulacijom pojava komplikacija se znatno smanjuje.

Kako bi povećali svijest o šećernoj bolesti, ove godine organiziramo čak 3 dana mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka diljem Sisačko – moslavačke županije.

U petak, 11.11. volonteri i članovi Dijabetičkog društva grada Siska dolaze u Petrinju gdje će od 9 do 12 u Centru novog života obilježiti Svjetski dan šećerne bolesti.

U subotu, 12.11. u suradnji s Rotary klubom Sisak mjerenje će se održati na dvije lokacije, na Gradskoj tržnici u Sisku i Ljekarni Joukhadar od 9 do 12 sati.

Zadnji dan naših akcija bit će na sami rođendan, u ponedjeljak 14.11. na Gradskoj tržnici Sisak gdje ćemo se u suradnji sa srednjom školom Viktorovac i budućim medicinskim sestrama/tehničarima mjeriti razine šećera u krvi i krvni tlak.

Ove godine, kao i prošle, dio smo inicijative Plavi baloni 2.0 gdje želimo nastaviti podizati svijest o dijabetesu tipa 1 i izazovima s kojima se osobe koje žive s dijabetesom tipa 1 svakodnevno suočavaju. Čak i uz potpunu predanost zdravome životu, tjelesnoj aktivnosti i zdravoj prehrani te uz svakodnevno kontroliranje i regulaciju šećera u krvi, može doći do hipoglikemijskih ili hiperglikemijskih napadaja”, stoji u pozivu sisačkog Dijabetičkog društva.

Više vijesti

KULTURA

„Grlo moje, daj zaori bolje”, sada već tradicionalna 4. Smotra šetanih kola, okupit će ove godine u Selima pokraj Siska, uz dva domaća društva...

VIJESTI

Od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa kojega će društva Hrvatskog Crvenog križa obilježiti provedbom različitih aktivnosti u...

SMŽ

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu, 1. svibnja u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale...

Politika

Klub vijećnika HDZ-a i HSLS-a u sisačkom Gradskom vijeću obratio se javnosti priopćenjem kojeg u cijelosti prenosimo u nastavku. “Sjednica Gradskog vijeća Grada Siska...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.