Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

[FOTO] Planinarskom kestenijadom započeo Festival kestena u Petrinji

Hrvatsko planinarsko društvo „Zrin“ Petrinja i Turistička zajednica grada Petrinje organizirali su, danas, 15. listopada 2022. godine, tradicionalnu, 22. po redu Planinarsku kestenijadu na vrhu Hrastovičke gore kod Planinarskog doma „Matija Filjak“.

Svi koji su htjeli do Planinarskog doma “Matija Filjak” mogli su odabrati dvije rute. Prva je krenula iz petrinjskog Gradskog parka i za nju je bilo potrebno oko dva i pol sata hoda. Za druge je organiziran autobusni prijevoz do Hrastovice, a potom uz sat i pol hoda, mogli su doći do vrha Hrastovičke gore.

Posjetitelje Planinarske kestenijade pozdravila je saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes:

“Ova manifestacija je u organizaciji i Turističke zajednice i HPD-a “Zrin” koji ove godine slavi 100. obljetnicu i zaista od srca čestitam na radu i trudu kojeg su uložili. Zaista se oslanjamo na ljude koji ovdje daju svoje slobodno vrijeme, volontiraju kako biste uživali u svemu što danas vidite. Podržavam uvijek ovakve manifestacije i uživat ću i sama u današnjem danu. Želim od srca čestitati HPD-u “Zrin” 100. obljetnicu djelovanja, rada, kvalitetnog rada, koji je u potresu obavio brojne aktivnosti, uredio ovaj dom kako bi se sve aktivnosti nastavile održavati u prirodi, kako bismo se mogli izdvojiti malo iz onih turobnih sredina u centru grada gdje su nam ruševine. Ovdje možemo zaboraviti barem na trenutak sve ono što nas okružuje“, – kazala je Komes.

Kristina Suppe, direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje i predsjednica HPD-a Zrin, izrazila je zadovoljstvo odazivom planinara i sugrađana.

„Ove godine HPD “Zrin” Petrinja slavi 100 godina postojanja. Ne bi vjerovali ali ipak toliko godina smo stari i cijele godine slavimo, imamo razne manifestacije, izlete, razne promocije, međutim ja se samo želim zahvaliti svim planinarima, svim članovima Zrinovcima, velika smo obitelj. Naravno ne može sve jedan čovjek napraviti sam nego u međusobnoj suradnji, dogovoru. Imamo razne planove tako je bio i plan organizirati ovu Planinarsku kestenijadu“, – istaknula je Suppe.

Sve okupljene u ime župana Sisačko – moslavačke županije, Ivana Celjaka, pozdravio je i dobrodošlicu poželio zamjenik župana, Mihael Jurić, a posebno iznenađenje je bila rođendanska torta svim članovima HPD-a Zrin Petrinja povodom njihova 100. rođendana.

U sklopu Planinarske kestenijade za sve posjetitelje organiziran je glazbeno-zabavni program uz gastro ponudu i naravno pečene kestene.

Festival kestena nastavlja se i sutra u petrinjskom Gradskom parku od 10 sati programom za najmlađe pod nazivom  Jabuke, kruške i banane i piramida zdrave hrane.

Naravno, sve posjetitelje ponovno očekuje bogata gastro ponuda, štandovi s domaćim proizvodima i suvenirima, zabavno – glazbeni program, te vožnja turističkim vlakićem.

Više vijesti

Petrinja

U prostoru Učiteljskog fakulteta u Petrinji održano je javno predstavljanje podprojekta „Izgradnja studentskog doma u Petrinji“. Podprojekt se odnosi na izgradnju zgrade studentskog doma...

SMŽ

Sada već tradicionalna, šesta po redu biciklijada „Od Radića do Radića“ i ove je godine krenula od spomenika Stjepanu Radiću u Petrinji. U sklopu...

Petrinja

Na lokaciji Privremenog skladišta građevinskog materijala Mala Gorica jučer je održana primopredaja specijalnog komunalnog vozila – čistilice Komunalcu Petrinja d.o.o. Vrijednost čistilice iznosi 260.787,50...

Petrinja

Grad Petrinja obilježit će Dan državnosti Republike Hrvatske u srijedu, 29. svibnja 2024. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, uz zajedničku molitvu, kod Spomenika...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.