Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sportski susreti umirovljenika Sisačko – moslavačke županije

Stotinu umirovljenika iz cijele županije okupilo se na Sportskim susretima umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, koje je organizirala Matica umirovljenika SMŽ s Udrugom umirovljenika Novske, uz potporu Sisačko-moslavačke županije.

Natjecatelje su u kino-dvorani u Novskoj pozdravili sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, gradonačelnica Novske Marija Kušmiš i predsjednik Matice umirovljenika SMŽ Josip Vrbanac. Umirovljenicima sportašima poželjeli su puno uspjeha u kuglanju, pikadu, šahu i beli.

Župan je tom prilikom naglasio koliko Županija pomaže umirovljenicima i što sve čini na poboljšanju uvjeta pripadnika treće dobi. Tako Sisačko-moslavačka županija nastavlja s proširenjem kapaciteta smještaja starijih i nemoćnih osoba u domovima za starije i nemoćne osobe.

„Osim Dnevnog centra za starije osobe, kojeg smo prošli tjedan otvorili u Novskoj, proširujemo kapacitete domova u Sisku i Petrinji. U Petrinji smo već kupili zgradu koja će se poslije obnove zgrada korisnika koji su privremeno smješteni u njoj, koristiti za potrebe Doma za starije i nemoćne. U Sisku smo u postupku kupnje jedne zgrade također u cilju proširenja kapaciteta, a u Sunji smo osnovali dislociranu jedinicu gdje smo na područje Sisačko-moslavačke županije vratili dio korisnika koji su prije potresa bili smješteni u Domu u Petrinji“, rekao je župan Celjak.

Obraćajući se umirovljenicima, župan je dodao kako im je Sisačko-moslavačka županija, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, uvijek na raspolaganju.

„Naša je želja, ali i dužnost brinuti o vama, jer vi ste naši roditelji, naši očevi, mame, bake i djedovi, vi ste nas odgajali, othranili i brinuli o nama i na nama je da vam omogućimo što lagodniji život u vašim zlatnim godinama“, dodao je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija nastavlja ulagati u domove za starije i nemoćne te u proširenje kapaciteta postojećih domova. U ovom trenutku u Kutini se, sredstvima iz županijskog proračuna, uređuje prvi javni dom za umirovljenike s moslavačkog područja. Vrijednost građevinskih radova, koji bi trebali biti gotovi u veljači iduće godine, je oko 9 milijuna kuna.

U Domu za starije i nemoćne osobe Sisak, u kojem je smješteno 240 korisnika, trenutno su radovi u punom zamahu, a obuhvaćaju uređenje i energetsku obnovu fasada te unutarnju sanaciju posljedica potresa i uređenje soba korisnika. Vrijednost ovih radova je nešto više od 7 milijuna kuna, u cijelosti pokrivenih sredstvima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Zgrada Doma za starije osobe Glina je u potresu pretrpjela velika oštećenja te se provodi postupak cjelovite obnove zgrade, kako bi se zgrada mogla vratiti u funkciju i korištenje. Ukupna vrijednost radova koji su već započeli je gotovo 9,5 milijuna kuna, a planirani završetak je sredinom ožujka 2023. godine.

Članovi udruga umirovljenika s područja SMŽ na ovom 17. susretu, iskazali su zadovoljstvo organiziranjem ovakvih aktivnosti i zahvalili županu na provedbi aktivnosti oko proslave obilježavanja Dana umirovljenika SMŽ koje će se za njih održati početkom prosinca.

Druženja i okupljanja za osobe starije životne dobi su od iznimnog značaja i oni koriste svaku priliku za istim.

Više vijesti

SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je nazočio svečanosti kojom je u restoranu Lječilišta Topusko obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije. Prije početka obilježbe župan je sa...

Iz policijske bilježnice

Jučer, 30. studenog oko 14.30 sati, u Dugoj ulici u Petrinji, 50-godišnji radnik je na gradilištu hodajući po nedovršenom protupožarnom stepeništu propao i pao...

SMŽ

U Osječkom Gospodarskom centru 30. studenoga dodijeljeno je više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH...

KULTURA

Izložba slika „Otkrivenje božanskog u prirodi“ slikarice Andree Belić otvorila je svoja vrata u četvrtak, 30. studenoga u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.