Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Donosimo odgovor Sisačkog vodovoda na upit gradske vijećnice Sonje Borić

I dok slušateljica u našoj emisiji Centrifuga reagira na, navodne, nepravilnosti kod iskazivanja stavki na računima za usluge isporuke i potrošnje vode, iz Sisačkog vodovoda d.o.o. odgovaraju kako i građani imaju obavezu prema isporučitelju, a jedna od njih je prioritetno plaćanje troškova potrošene vode.

U nastavku pitanje naše slušateljice Sonje Borić, ujedno i nezavisne vijećnice u Gradskom vijeću Grada Siska, i odgovor iz Sisačkog vodovoda d.o.o.

Pitanje slušateljice: “Računi za vodne usluge za listopad sa dospijećem plaćanja 20.11. nisu izdani u skladu sa Zakonom o potrošačima. Naime Sisački vodovod nije ispoštovao zakonsku proceduru i na računima nema obvezne klauzule kojim se potrošač upućuje na prigovor. Takvi računi krše Zakon i pitam tko će za to odgovarati?”

Odgovor Sisačkog vodovoda: “Za tekst i izgled računa koje šaljemo potrošačima zadužene su službe koje prate sve zakonske propise uključujući i Zakon o zaštiti potrošača, a finalni tekst uvijek odobrava odvjetnički ured. Primjedbu koja nam je upućena proslijedit ćemo uredu koji zastupa društvo Sisački vodovod d.o.o. te ćemo vam dostaviti njihovo mišljenje čim ga zaprimimo.

Nadalje, željeli bismo Vas, kao medij koji ima značajan utjecaj u društvu, također upitati da provedete ankete o prioritetima prilikom plaćanja računa budući da smo, kao javni isporučitelj, imali velikih poteškoća upravo u nenaplati, a manje u prigovorima te smo se na taj segment poslovanja i usmjerili, a ponajviše zbog obveze da stanovnicima Siska osiguramo pitku vodu koju ne možemo osigurati bez podmirenja troškova materijala, kemikalija te energenata.

Stoga samo zaključujemo da se uvijek upire prstom na prava korisnika, a manje na obveze koje isti imaju prema pružatelju usluga, a najnegativniji primjer dolazi upravo od strane koja vam je postavila ovaj upit. Ona očito ne odgovara već deset godina za svoje postupanje, a po pitanju odgovornosti iz vašeg upita šaljemo informaciju da za isto odgovara direktorica Društva.”

Više vijesti

KULTURA

Dvije sisačke klape – Lađarice i Kolapjani sudjelovale su ovaj vikend na jednom od najvećih klapskih festivala, Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Na...

OBNOVA

Dinamika obnove, na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, ubrzana je od veljače prošle godine, podsjetio je državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i...

Sisak

Župa sv. Marije Magdalene u Selima proslavila je u ponedjeljak, 22. srpnja blagdan svoje nebeske zaštitnice. Svečanu misu poldanicu u privremenom bogoslužnom prostoru predvodio...

KULTURA

Dvije sisačke klape – Lađarice i Kolapjani, ove godine sudjeluju na jednom od najvećih klapskih festivala: Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Na natječaju...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.