Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Martinska Ves

Općina Martinska Ves obilježila Dan općine i blagdan sv. Martina biskupa

Općina Martinska Ves slavi Dan općine i blagdan sv. Martina biskupa, a tim je povodom u petak, 11. studenoga 2022. godine održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prisustvovao župan sisačko-moslavački Ivan Celjak. Stanovnicima Martinske Vesi čestitao je njihov dan i podsjetio na odličnu suradnju Sisačko-moslavačke županije i Općine Martinska Ves.

Odlično surađujemo na modernizaciji prometne infrastrukture. Ove godine smo modernizirali ceste u Strelečkom, na potezu Setuš – Mahovo i u Desnom Dubrovčaku. Sisačko-moslavačka županija ove je godine uredila kuhinju i sanitarne čvorove u OŠ Braća Radić u Martinskoj Vesi. Osim toga, osiguravamo i besplatan topli obrok za 25 učenika kao i učenički prijevoz na području ove općine. Vjerujem da će i budući investitori koji će investirati u Poduzetničkoj zoni Mahovo koristiti beskamatne županijske kredite“, rekao je župan Celjak.

Naime, Županija je pokrenula mjere za potporu gospodarstva koje su namijenjene poduzetnicima i vlasnicima OPG-ova koji ulažu na području SMŽ. Oni svoje investicije mogu realizirati uz 0% kamata. Sufinanciraju se kamate kreditnih linija HBOR-a, usmjerene na poduzetništvo mladih, žena i početnika, investicije privatnog sektora te obrtna sredstva, kao i kamate na zajmove HAMAG BICRO-a.

Župan je na svečanoj sjednici čestitao i dobitnicima javnih priznanja Općine Martinska Ves – predsjedniku Vatrogasne zajednice SMŽ Miji Brlečiću kojem je uručena Nagrada za životno djelo te Tamburaškom orkestru „Janko Stjepušin“ i Udruzi hrvatskih veterana Domovinskog rata, ovogodišnjim dobitnicima Godišnjih nagrada.

U ime nagrađenih obratio se Mijo Brlečić koji je zahvalio županu na inicijativi da se Sisačko-moslavačkoj županiji iz državnog proračuna dodijeli 40 milijuna kuna za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području.

Načelnik Općine Stjepan Ivoš najavio je izgradnju dječjeg vrtića u Strelečkom, ukupne vrijednosti oko 4,4 milijuna kuna čija će izgradnja biti financirana EU sredstvima te iz proračuna RH. Podsjetio je i kako je na današnji dan prije točno 20 godina otvoren most u Martinskoj Vesi, jedini viseći most u Hrvatskoj, koji spaja Desnu i Lijevu Martinsku Ves. Most je trenutno zatvoren zbog sanacije, a načelnik Ivoš najavio je njegovo ponovno otvaranje krajem ove godine.

Stanovnicima Općine Martinska Ves, Dan općine čestitali su i saborski zastupnici Dražen Bošnjaković i Željko Lenart.

Obilježavanje Dana općine započelo je u prijepodnevnim satima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te svetom misom u crkvi sv. Martina biskupa. U ime Sisačko-moslavačke županije u tom dijelu programa sudjelovao je potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Brlečić.

Više vijesti

Petrinja

U Gradskoj munjari jučer je održano svečano uručivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava za projekte i programe udruga u 2024. godini. Podsjetimo, Javni natječaj...

Lekenik

Župan Ivan Celjak je u zgradi Općine Lekenik nazočio potpisivanju ugovora o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja županijske ceste 3292. Riječ je o Kolodvorskoj...

Politika

Jedan od prioriteta župana Ivana Celjaka je briga o umirovljenicima i starijim sugrađanima što potvrđuju brojni projekti obnove i proširenja kapaciteta domova za starije osobe. Projekt...

Petrinja

Marijani Lučan iz Petrinjske ulice u Sisku i njezinom sinu, s kojim živi u zajedničkom domaćinstvu, do obnove njihove kuće teško oštećene u potresu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.