Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisačka biskupija: Najava događanja od 16. do 27. studenoga

Koncert „Barokni biseri“ studenata orgulja i Schole cantorum gregoriana Instituta za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“ u Zagrebu održat će se u srijedu 16. studenoga u 18.30 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Koncert organizira Udruga Siscia Vox Mundi.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 17. i u nedjelju 20. studenoga župu Bučica. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 20. studenoga u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 19. studenoga u 11 sati u župnoj crkvi BDM Snježne u Kutini misu zahvalnicu za biskupijsko hodočašće u Rim održano povodom 125. obljetnice smrti sluge Božjega Brata Ivana Bonifacija Pavletića.

Koncert Ženske klape Ivana Bonifacija „O ljubavi ja pjevam“ održat će se u nedjelju 20. studenoga u 19 sati u župnoj crkvi BDM Snježne u Kutini, a povodom predstojećeg blagdana sv. Cecilije.

Koncert Hrvatskog pjevačkog društva „Danica“ i gostiju pod nazivom „Korali Bacha“ održat će se na blagdan sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika, u utorak 22. studenoga u 19 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Nastupaju: Biskupijski zbor, Srednjoškolski zbor Glazbene škole „Fran Lhotka“ iz Siska, Zbor Osnovne škole 22. lipnja iz Siska, Gudački sastav GŠ „Fran Lhotka“ iz Siska, Veronika Kapović i Barbara Dolenec na rogu i Robert Jakica na orguljama, pod ravnanjem prof. Jelene Blašković.

Promocija knjige izv. prof. dr. sc. Hrvoje Kekeza  „Srednjovjekovna Dubica – orisi grada na obalama rijeke Une” održat će se u srijedu 23. studenoga u 19.30 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu će predstaviti dr. sc. Krešimir Regan i autor.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 24. i u nedjelju 27. studenoga župu Topusko. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 27. studenoga u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Svečano otvorenje Sinodalnog hoda Sisačke biskupije i pastoralne godine posvećene Sinodi održat će se u subotu 26. studenoga u 16 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku molitvom I. Večernje. Molitvu će predvoditi sisački biskup Vlado Košić.

Više vijesti

OBNOVA

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi Srednje škole Viktorovac Sisak koji se financiraju iz županijskog proračuna, a vrijednost radova iznosi oko...

Sisak

Rotary klub Sisak nastavlja s predavanjima orijentiranima na mentalno zdravlje te sve zainteresirane poziva na besplatno III. predavanje ciklusa pod nazivom „O depresiji“ koje...

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 25. veljače u crkvi sv. Jakova u Međugorju misno slavlje u zajedništvu s apostolski vizitatorom nadbiskupom...

KULTURA

U KPC SMŽ otvorena je izložba Striegl povijesni motivi, povodom 10. godišnjice umjetnikove smrti. Slavo Striegl umjetnik je koji je čitav život posvetio slikarstvu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.