Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Udruga sportske rekreacije “NORA” Novska na 16. hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena

Udruga sportske rekreacije „NORA“ iz Novske sudjelovala je na 16. hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena, održanom 5. studenog u Ivancu u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Društva za športsku rekreaciju „Salinovec“.

Festivalu je prisustvovalo 300 žena, udruga i društava sportske rekreacije, iz cijele Hrvatske, sa ciljem promocije sporta i tjelesne aktivnosti, tijekom cijele godine, kao važnog čimbenika zdravlja i kvalitete života.

Podatak o izuzetno malom postotku populacije, uključene u neki oblik tjelesne aktivnosti, potvrđuje potrebu promocije dobrobiti sportske rekreacije, kako za pojedince, tako i za društvo u cjelini.

Na Festivalu se natjecalo u sportskim disciplinama 30 ekipa, sa po 10 članica, od kojih su dvije ekipe bile iz Udruge „NORA“. Ekipe su se natjecale u šest disciplina: viseća kuglana, pikado, vođenje nogometne lopte, slobodno bacanje košarkaške lopte u koš, bacanje kolutova i gađanje rukometnom loptom u metu.

Udruga sportske rekreacije „NORA“ Novska, kao Partner Projekta „Prevencija – korak do zdravlja“, Atletskog kluba „Novljanska grupa atletičara“ Novska, sudjelovanje na ovom Festivalu, iskoristila je i u cilju povećanja svijesti žena o važnosti prevencije i usvajanja zdravih životnih navika, radi smanjenja broja oboljelih od malignih bolesti.

Udruga „NORA“ sukladno svom cilju djelovanja i ovaj Festival je iskoristila za promicanje tjelesno aktivnog načina života, u svrhu očuvanja i poboljšanja zdravlja, te prevencije kroničnih bolesti, kao i povećanja kvalitete života žena.

Više vijesti

Sisak

Sisačke kuglačice Sara Pejak i Valentina Smuđ su kao članice kuglačkog kluba “Mlaka” Rijeka u subotu 25. studenog nastupile u kuglačkoj Ligi prvaka. U...

SMŽ

Župan Ivan Celjak je na svečanosti „Ponos Sisačko-moslavačke županije za sportska postignuća“, koja je održana u prostoru sisačkog restorana Cocktail 2, uručio 169 pojedinačnih...

Novska

ANIQ d.o.o posluje već pet godina u Novskoj te je prva osnovana tvrtka u inkubatoru PISMO powered by A1. Trenutno broje devet djelatnika, a...

Novska

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je sa suradnicima u ponedjeljak 13. studenog 2023. godine tijekom radnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji gradonačelnici Grada Novske Mariji Kušmiš uručila...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.