Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

[FOTO] Susret biskupa Košića i vjeroučitelja s područja biskupije

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića i vjeroučitelja s područja biskupije održan je u utorak 13. prosinca u Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu.

Na početku biskupa je u ime vjeroučitelja srednjih škola pozdravila Josipa Hlevnjak istaknuvši kako su se kroz protekle tri godine, obilježene brojnim nedaćama, provukle dvije bitne obljetnice za sve: 30 godina vjeronauka u školi i 10 godina od uspostave biskupije. Ona je i zahvalila biskupu na uloženom trudu i podršci vjeroučiteljima u svakom obliku djelovanja.

„U vjeri da ćemo mi, djeca njegova, vršiti volju u Očevu vinogradu u koji smo poslani  truditi se da nam naša djela svijetle pred nama dok hodimo ususret Božiću, neka nam je blagoslovljeno iščekivanje novorođenog u tišini duše i radosti srca“.

U ime vjeroučitelja osnovnih škola sve okupljene je pozdravio Danijel Markešić istaknuvši kako danas živimo u trećem tisućljeću koje je prožeto brojnim izazovima, ali i kako uz Božju pomoć ništa nije nemoguće. Biskupu je i čestitao 13 godina od osnutka biskupije zaželjevši mu Božji blagoslov u daljnjem radu.

Predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko osvrnula se na djelovanje vjeroučitelja tijekom 13 godina biskupije ocijenivši ga vrlo požrtvovnim i uspješnim.

„Svaki od vas ostavio je i još uvijek ostavlja svojim poučavanjem Božji trag u vlastitoj obitelji, u školi, u Crkvi i župi u kojoj živi i daje veliki doprinos našoj domovini. Zato hvala svima, a posebno onima koji su otišli u zasluženu mirovinu“, rekla je s. Smilja nakon čega je i zahvalila bivšoj tajnici Nataliji Grubar na pet godina koje je provela u Katehetskom uredu, a 16 vjeroučitelja koji imaju više od 25 godina rada u školi dobilo je prigodni dar.

Sve okupljene pozdravio je i biskup Košić zahvalivši na lijepim riječima i izrečenim čestitkama. Biskup se osvrnuo na proteklo razdoblje života biskupije, ali i progovorio o Sinodi koja je ispred nas.

Zahvalio je vjeroučiteljima što su se aktivno uključili u nju, bilo kroz tajništvo ili kroz izradu deset kateheza za ovo pripremno razdoblje te ih je pozvao da zajedno sa svojim župnicima budu aktivni voditelji tih susreta. Na kraju potaknuo ih je i da pošalju svoje prijedloge, kako na razini raznih zajednica, ali isto tako i one osobne da bi priprema za samu Sinodu bila što uspješnija.

Na kraju biskup je zaželio svima blagoslovljen Božić i uspješnu novu godinu. (SV)

Više vijesti

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Sisak

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu....

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

VIJESTI

“Dragi vjernici te dragi slušatelji i gledatelji, Želeći vam sretan Uskrs želim vam svima najprije duboku radost u susretu s Uskrsnulim Kristom. On, Sin...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.