Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Otkrijte zašto je brojnim domaćim i stranim gostima Moslavina potpuno iznenađenje!

Moslavina je poznati vinogradski kraj raznolike kulturne ponude, s tradicionalnim specijalitetima i vrhunskim vinima

Moslavina je mikroregija smještena u središnjoj Hrvatskoj koja se proteže kroz tri županije: Sisačko – moslavačku, Zagrebačku i Bjelovarsko – bilogorsku. Svojim brojnim atrakcijama, od prirodnih ljepota Parka prirode Lonjsko polje i Regionalnog parka Moslavačka gora, arheoloških nalazišta, sakralne baštine do brojnih manifestacija i kulturnih događanja, malo koga će ostaviti ravnodušnim.

Svakako vrijedi posjetiti i Muzej Moslavine koji svojim autentičnim uređenjem dočarava atmosferu i način života ovog kraja te pokazuje najvažnija povijesna razdoblja i otkrića na ovim prostorima.

Poznati vinogradarski kraj, brda dobrih vina

Nije slučajno da su Rimljani, stolujući u nedalekom Sisku, južne strane Moslavačke gore nazivali „brdima dobrih vina“. Moslavina je poznati vinogradarski kraj te domovina izvornih sorti vina – škrleta, moslavca i dišeće ranine, od kojih se posebno ističe škrlet koji polako ali sigurno osvaja domaće, ali i strano tržište.

Kvaliteta zemlje, ugodna klima, te vrijedan rad moslavačkih vinara šire okuse i mirise vina duž Moslavačkih vinskih cesta smještenih između gradova Kutine i Popovače. Ponosni vlasnici brojnih kleti na Moslavačkoj vinskoj cesti, osim u uživanja u vinima, svojim sve brojnijim gostima nude i domaće gastronomske specijalitete te uslugu smještaja u seoskim domaćinstvima, kletima ili obiteljskim gospodarstvima.

Više od 300 km tematskih biciklističkih staza i ruta

Ljepota i važnost Moslavine prepoznata je još iz davnina, čemu svjedoče brojni ostaci utvrda, starih gradova, pavlinskih samostana koji u kombinaciji s atraktivnim i raznolikim okolišem regije te mnoštvom cesta s manjim intenzitetom motornog prometa i s više od 300 km tematskih biciklističkih staza i ruta (vinska, naftna, srednjovjekovna) omogućuju zaljubljenicima u biciklizam uživanje u moslavačkim stazama iznenađenja.

Raznolika kulturna ponuda, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, blizina najvažnijih prometnica te glavnog grada Zagreba, sve to jamči dobar provod u Moslavini, destinaciji koju posjetitelji iz zemlje i svijeta tek otkrivaju i gostu predstavljaju, potpuno iznenađenje!

Jeste li znali…

Škrlet ili ovnek žuti je prva hrvatska brendirana sorta vina.

Više vijesti

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.