Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Popovača: Usvojen prvi rebalans ovogodišnjeg Proračuna

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače većinom glasova usvojene su prve Izmjene i dopune Proračuna Grada Popovače za 2022. godinu. Planirani prihodi iznosili su nešto više od 84 milijuna kuna, a povećani su na nešto više od 105 milijuna.

Odgovarajući na pitanja oporbe o povećanju prihoda od otprilike 20 milijuna kuna gradonačelnik je dao sljedeće obrazloženje:

„Ovo povećanje uslijedilo je zbog određenih natječaja koji su tijeku, gdje bi Grad nakon prijave trebao ostvariti sufinanciranje, ali da bi isto bilo moguće sredstva u potpunosti moraju biti planirana u proračunu. Realizacija istih će uslijediti u sljedećoj godini, ali potpisivanje ugovora očekuje se u ovoj godini zbog čega su za toliko i povećana sredstva u ovom rebalansu. Radi se o projektu Izgradnje Dječjeg vrtića Voloder u iznosu od oko 8,7 milijuna kuna, nabave komunalne opreme i uređaja u svrhu odvojenog sakupljanja komunalnog otpada te educiranja stanovništva u iznosu od oko 1,5 milijuna kuna, projektu sanacije četiri mosta i dvije prometnice u stanje prije potresa u iznosu od oko 11 milijuna kuna, kao i uređenju Trga I“.

Također, većinom glasova usvojene su i Izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2022., kao i Program održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu.

Jednoglasno je podržana Odluka o II. Izmjenama i dopunama Statuta Dječjeg vrtića Popovača, kao i njihov Godišnji plan i program rada i Kurikulum DV Popovača za 2022./2023. godinu.

Donesena je i Odluka o mjerama poticanja kupnje i izgradnje prve nekretnine za stanovanje na području Grada Popovače u 2022.g. u kojoj su izmijenjeni neki uvjeti, odnosno podnositelj zahtjeva ne smije biti stariji od 40 godina u trenutku stjecanja nekretnine, Odluka o izmjeni odluke o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Popovače, Odluka o usvajanju Procjene ugroženosti od požara za područje Grada Popovače i Odluka o donošenju Plana zaštite od požara za područje Grada Popovače.

U okviru Aktualnog sata vijećnike je zanimalo planira li se postaviti javna rasvjeta u Jelengradskoj ulici, hoće li se nastaviti 3. faza projekta Zaželi za koji postoji veliki interes korisnika, može li se očekivati obnova parkirališta iza Knjižnice i čitaonice Popovača, zašto je planirana kupnja cijele čestice potrebne za pomoćno igralište ŠNK Moslavac, kao i koja je cijena po kvadratu, kakva je suradnja Grada Popovače i Hrvatskih voda na temu plavljenja prilikom većih oborina u mjestima Gornja Gračenica, Donja Gračenica, Voloder, Potok, Donja i Gornja Jelenska, ima li Grad u planu rekonstrukciju javne rasvjete u Vezmarovoj ulici u Voloderu, kada se može očekivati otvorenje novog mosta preko vodotoka Jelenska, kako teče inicijativa otvorenja Ispostave Glazbene škole u Popovači, što je s natječajem za zakup i otkup državnih zemljišta, obavlja li se dimnjačarska djelatnost prema planu u dijelu koji su preuzeli popovački Komunalni servisi, hoće li se sanirati šteta koja je nastala prilikom izgradnje sanitarno fekalne kanalizacije u ulici sv. Barbare u Voloderu, kad kreće isplata božićnica umirovljenicima sa mirovinom do 2.500 kuna i starijima od 65 bez prihoda, ima li komunalni redar obvezu izlaska na teren prilikom poplava koje nastaju pri većim oborinama, hoće li Grad kupiti nekretninu pored Društvenog doma u Potoku te kada će se u ulici Čavorija riješiti problem plavljenja kod većih oborinama.

Više vijesti

Popovača

Tijekom kolovoza treba biti završena izgradnja prve faze izgradnje pješačke staze u naselju Podrbrđe, a potom će započeti i druga. Budući da se kroz...

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.