Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisačka biskupija: Najava događanja od 12. do 18. prosinca

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s ravnateljima vrtića te osnovnih i srednjih škola s područja Biskupije održat će se u ponedjeljak 12. prosinca u 11 sati Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu.

Sjednica Zbora savjetnika Sisačke biskupije održat će se u utorak 13. prosinca u 11 sati u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića.

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića i vjeroučitelja s područja Biskupije održat će se u utorak 13. prosinca u 18 sati Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu.

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s djelatnicima biskupijskog Caritasa održat će se u srijedu, 14. prosinca u 12 sati Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu.

Božićni koncert Ansambla LADO „Radujmo se i pivajmo“ održat će se u bazilici svetog Kvirina u Sisku, u petak 16. prosinca 2022.  s početkom u 18 sati i 30 minuta. Koncert se održava povodom 30. godišnjice ove župe.

Povodom nadolazećih božićnih blagdana i ove godine 17. i 18. prosinca Župa sv. Antuna Padovanskog iz Volodera organizira program adventa. Advent će se održati u Dvoru škrleta na Trgu sv. Antuna Padovanskog u Voloderu.  Prigodnim programom župljani žele održati pravi duh Božića te potaknuti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva, prenijeti poruke nade i optimizma, u konačnici, potaknuti lokalno stanovništvo da se uključi i time da svoj doprinos stvaranju pravog Božića.

U subotu, 17. 12. u parku ispred crkve zajednica „Marijina legija“ iz Petrinje izvest će prikaz živih jaslica, a kasnije će glazbeni dio programa upotpuniti band „Kraljica od Sabe” i tamburaši uz raznoliku ponudu hrane i pića. U nedjelju, 18. 12. u crkvi će se održati koncert ususret Božiću „Afterlife i prijatelji“, na kojim će osim domaće grupe „Afterlife“ nastupiti i poznata pjevačica Vanna, acapella grupa Voxford, Inga Potnar te Nika Pastuović. Svi skupljeni prilozi na adventu idu u župnu blagajnu za projekte i potrebe župe, a to su koncerti, događaji mladih, oprema za kreativne radionice, dječja Nazaretska skupina itd.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju 18. prosinca u 11.30 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici misno slavlje. Nakon mise u Hrvatskom domu održat će se promocija knjige Hrvoja Kekeza i Krešimira Regana „Srednjovjekovna Dubica – Orisi grada na obalama rijeke Une“.  

Više vijesti

KULTURA

„Grlo moje, daj zaori bolje”, sada već tradicionalna 4. Smotra šetanih kola, okupit će ove godine u Selima pokraj Siska, uz dva domaća društva...

VIJESTI

Od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa kojega će društva Hrvatskog Crvenog križa obilježiti provedbom različitih aktivnosti u...

SMŽ

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu, 1. svibnja u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale...

Politika

Klub vijećnika HDZ-a i HSLS-a u sisačkom Gradskom vijeću obratio se javnosti priopćenjem kojeg u cijelosti prenosimo u nastavku. “Sjednica Gradskog vijeća Grada Siska...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.