Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

DVD Popovača obilježio 130. obljetnicu uspješnog djelovanja

DVD Popovača održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je obilježena 130. obljetnica kontinuiranog djelovanja.

Kako je istaknuto, Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača broji 121 člana, a prošle je godine zabilježilo 56 intervencija koje se odnose ne samo na ovo naselje, već na čitavo gradsko područje, kao i na područje susjednih jedinica lokalne samouprave.

„Sve su intervencije uspješno odrađene u skladu s pravilima struke te niti jedan dio opreme ili vozila nije oštećen uslijed neznanja ili nestručnosti“, naglasili su predsjednik Društva Stjepan Jaić i zapovjednik Tomislav Đudarić u izvješćima u okviru kojih su podsjetili i na uspješno sudjelovanje djece i mladeži na natjecanjima na kojima su izborili rekordnih 40 pobjeda.

Na Skupštini je istaknuto i kako se kontinuirano ulaže i u opremu i vozila, a za što su ostvarena financijska sredstva od sponzora, ali i gradske Vatrogasne zajednice, odnosno Grada, te Ministarstva unutarnjih poslova.

Na skupštini usvojenim Planom rada za 2024. godinu obuhvaćen je nastavak svih postojećih aktivnosti kao i gospodarskih djelatnosti, a naglašena je i potreba za adaptacijom doma i spremišta kao i potreba za nabavom vozila te suvremene vatrogasne opreme i tehnike.

U okviru ove skupštine, DVD Popovača je za višegodišnji angažman u društvu, svojim članovima dodijelio spomenice i priznanja. Posebno je svečana ova prigoda bila za Ivana Kopčića koji je primio prizanje za 70. obljetnicu rada, članove veterane Ivana Rukelja i Zvonimira Herjavca te Alojzija Jaića koji je obilježio 50-godišnji uspješan rad u popovačkom DVD-u.

Ovom prilikom pohvaljena je i odlična suradnja s bratskim društvima DVD Duga Resa, PGD Črnomelj i DVD Belec, čiji su predstavnici svojim odazivom uveličali ovu skupštinu.

Među brojnim gostima okupljene su pozdravili i na uspjesima im čestitali saborska zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, gradonačelnik Josip Mišković, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Mario Paluh, predsjednik Vatrogasne zajednice Popovače Zvonimir Kondres te predstavnici brojnih susjednih i prijateljskih društava.

Više vijesti

KULTURA

U suradnji s PULS-om “Moslavački štrk”, u Udbini je održana tradicijska međunarodna likovna kolonija “Rodu u nasljeđe“ u organizaciji SKD Prosvjeta Pododbor Udbina. „Iako...

Popovača

U nedjelju 14. srpnja Frano Bijelić proslavio je mladu misu u Popovači u župi Sv. Alojzija Gonzage pod geslom: “Prepusti Gospodinu putove svoje, u...

Popovača

Grad Popovača širi svoju vodovodnu mrežu te nastavlja sa izgradnjom u vinogradarskim naseljima i odvojcima ulica, te ove godine planira napraviti još oko osam...

Popovača

U okviru programa ‘Sunčana strana grada’ kojeg organizira popovačka Turistička zajednica u suradnji s lokalnim udrugama i ustanovama, na Trgu II kod Doma kulture...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.