Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

[FOTO] U Kutini su radovi izgradnje POS-ove zgrade u visokoj fazi

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, zajedno sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom, državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Špirom Janovićem te predsjednikom Udruge HVIDR-a grada Kutina Damirom Badanjkom, obišao je u petak, 17. veljače 2023. godine izgradnju višenamjenske POS-ove zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini.

Zgrada je u visokom je stupnju realizacije, a od ukupno 27 stanova, njih 15 namijenjeno je za mlade obitelji, a 12 stanova za hrvatske ratne vojne invalide koji još nisu riješili svoje stambeno pitanje.

Izgradnja ovakvih zgrada ima veliki značaj za grad Kutinu i njezine mlade obitelji koje će na ovaj način moći kupiti stan po puno povoljnijim uvjetima od tržišnih. Osim toga, ovaj projekt je od velikog značaja i za naše branitelje, odnosno hrvatske ratne vojne invalide koji će, temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima, moći riješiti svoje stambeno pitanje. 

Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta

Babić dodaje

Župan Ivan Celjak navodi kako se trenutno na području Kutine realizira nekoliko važnih projekata

Župan navodi kako radovi na objektu Doma za starije i nemoćne osobe napreduju zadovoljavajućom dinamikom te vjeruje da će u prvoj polovici ove godine radovi biti završeni te da će Dom biti i opremljen.

Državni tajnik Špiro Janović

Naglašava kako se Ministarstvo branitelja zalaže da svi hrvatski branitelji imaju „život dostojan čovjeka“.

Treba naglasiti i kako ove stanove u Kutini branitelji moraju kupiti, neće ih samo dobiti.

Janović zaključuje

Predsjednik Udruge HVIDR-a grada Kutina Damir Badanjak

Osim stambene, zgrada će tako imati i društvenu te poslovnu namjenu, jer će se u sklopu novoizgrađenog objekta nalaziti velika multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima i poslovni prostori. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 5,4 milijuna eura, od čega je APN osigurao dvije trećine sredstava, dok jednu trećinu sredstava troškova izgradnje snosi Grad Kutina.

Inače, APN je tijekom 2007. godine u gradu Kutini, prema Programu POS, već izgradio dvije građevine s ukupno 32 stana te je ovo treća građevina u sklopu Programa POS u Kutini koja se ovog puta gradi u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja. Od početka provedbe POS-a, u Sisačko-moslavačkoj županiji do sada je izgrađeno ukupno 112 stanova u sklopu pet građevina i to 68 stanova u Sisku, 12 u Popovači te već spomenuta 32 stana u Kutini.

Više vijesti

Kutina

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Sanja Feltrin i andragoška voditeljica Sanja Friščić su prošlog tjedna sudjelovale na radionici “Vaučeri za obrazovanje” u organizaciji HGK –...

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.