Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Pronađeni počinitelji koji su krali sekundarne sirovine vrijedne oko 20 tisuća eura

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad sedmero hrvatskih državljana (30, 29, 28, 27, 26, 26 i 23) zbog počinjenih više kaznenih djela teške krađe.

U srijedu, 1. veljače oko 20 sati u mjestu Prekopa na glinskom području policijski su službenici zaustavili vozilo sisačkih registracija kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 29-godišnjak dok su se u vozilu nalazili 26-godišnjak i 28-godišnjak. Pregledom vozila uočeno je da se u prtljažniku nalaze kolutovi bakrenih vodiča. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su istoga dana, oko 18 sati u Ulici Svetog Križa u Glini, provalili u skladište poduzeća i ukrali bakreni materijal. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 26-godišnjak, 28-godišnjak i 30-godišnjak, u noći s 25./26. veljače prošle godine, u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon koji služi kao skladište i ukrali 1249 kilograma bakra.

Nadalje, 14. ožujka prošle godine, u ulici Braće Kavurić u Sisku, njih četvorica ( 29,26,28,26 ) su provalili u krug tvrtke i ukrali 7 bakrenih šinja. Potom su početkom mjeseca srpnja prošle godine, 29-godišnjak i 28-godišnjak ponovno provalili u navedenu tvrtku i ukrali 12 bakrenih šinja.

Utvrđeno je da su 29-godišnjak, 27-godišnjak i 23-godišnjak u noći s 2./3. rujna prošle godine, u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon koji služi kao skladište i pokušali ukrasti bakar.

Ukupna materijalna šteta se procjenjuje se na oko 20 tisuća eura, a protiv osumnjičenih zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

U razdoblju od 18. siječnja do 18. veljače, u ulici Ivane Brlić Mažuranić u Novskoj, nepoznati je počinitelj provalio u garažu 25-godišnjeg vlasnika i...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 14. veljače oko 7 sati, u mjestu Velika Vranovina na području Topuskog, zaustavljen je automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je za vrijeme dok...

EMISIJE

Neočekivano ste osvojili nevjerojatnu ponudu za putovanje?! Potvrdili ste je klikom „Slažem se“, ali, nažalost, ni traga ni glasa ni putovanja ni novca. U...

Iz policijske bilježnice

U noći sa srijede na četvrtak, 31. siječnja / 1. veljače, na području Kutine u mjestu Potok, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu mješovite...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.