Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Dragovoljna predaja i pronalazak ubojitih sredstava, oružja i streljiva

Građanin je u petak, 10. ožujka, na glinskom području u mjestu Slatina Pokupska čisteći dvorišne prostorije pronašao automatsku pušku, tri ručne bombe, topničku granatu i 315 komada puščanog streljiva.

Istoga dana, građanin je policiji u Kutini dragovoljno predao ručnu bombu, topničku granatu i 10 komada raznog streljiva.

Sljedećeg dana, 11. ožujka, na području Dvora u mjestu Donji Žirovac policijski su službenici prilikom ophodnje u šumi pronašli ručni bacač raketa, tzv. zolja koju je s mjesta pronalaska preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

“Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti”, poručuju iz PU sisačko – moslavačke.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

U petak, 10. svibnja oko 21 sat, kod naplatne postaje Novska, zaustavljeno je teretno vozilo kojim je upravljao 20-godišnjak. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da...

Iz policijske bilježnice

U razdoblju od listopada prošle godine do svibnja ove godine, nepoznati je počinitelj na području Topuskog u mjestu Batinova Kosa provalio u dvije vikendice...

Iz policijske bilježnice

U subotu, 27. travnja, oko 1 sat, u mjestu Mošćenica na petrinjskom području, zaustavljen je 27-godišnjak koji je bez položenog vozačkog ispita i pod...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 24. travnja, u večernjim satima, u Zeleničkoj ulici u Novskoj, u krugu poduzeća, došlo je do eksplozije kotla s vodom kojom prilikom...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.