Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Kako brzo i jednostavno proći šibenski arhipelag?

Hrvatska je obala jedna od najljepših na svijetu, upravo zbog svoje netaknutosti i prostranstava obale i otočića. Svatko bi barem jednom u životu trebao odvojiti vremena za istraživanje zabiti koje krije jadranska obala, jer uistinu vrijedi vidjeti ljepote koje se u njoj skrivaju. Taxi boat Šibenik donosi vam kratak uvod u šibenski arhipelag i najbolji način za obići ga.

O šibenskom arhipelagu

Šibenski arhipelag je skupina otoka smještenih uz obalu grada Šibenika u Hrvatskoj. Sastoji se od preko 240 otoka, otočića i hridi, od kojih je samo šest stalno naseljeno: Zlarin, Kaprije, Žirje, Prvić, Krapanj i Obonjan. Zlarin je mirno mjesto s većinski obiteljskim kućama, dok je Prvić popularna turistička destinacija koja, između ostalog, nudi i uzbudljiv noćni život.

Otočje je poznato po zapanjujućoj prirodnoj ljepoti, kristalno čistom moru i slikovitim ribarskim selima. Također je popularno odredište za ljubitelje jedrenja i vožnje čamcem, kao i za dubokomorsko ronjene i ono s disalicom, budući da su vode oko otoka bogate morskim životom i olupinama brodova.

Jedna od najpoznatijih znamenitosti arhipelaga je Nacionalni park Kornati koji se sastoji od preko 80 malih otoka i otočića. Park je poznat po svojim neravnim, neplodnim krajolicima i popularno je mjesto za planinarenje i istraživanje.

Sve u svemu, šibenski arhipelag je prekrasna i jedinstvena destinacija koja posjetiteljima nudi priliku da dožive prirodne ljepote hrvatske obale i otoka.

Kako najbolje proći šibenski arhipelag?

Svaki od ovih otočića na svoj je način jedinstven. Svatko tko želi obići arhipelag upada u dilemu prijevoznika koji će mu omogućiti razgledavanje.

Turističke organizirane ture često su nepristupačne, skupe i ne omogućavaju ljudima da provedu njima dovoljno vremena na nekim mjestima. Uz to, dalmatinska obala ljeti vrvi posjetiteljima, pa takve ture znaju biti pretrpane i ne daju osjećaj da se posjetitelju kao individualcu daje najbolji mogući tretman.

Iznajmljivanje privatnog broda također za sobom vuče niz nedostataka. Najveći je problem to što, da bi iznajmili vlastiti brod, netko od putnika treba imati vozačku dozvolu ili je potrebno unajmiti skipera, što je iznimno skupo. Osim skipera, samo iznajmljivanje broda poprilično je skupo i putnik na sebe stavlja veliku odgovornost, što zbog broda, što zbog samih suputnika. Zato je tu boat taxi, opcija s objektivno najboljim omjerom cijene i kvalitete usluge.

Zašto odabrati razgledavanje uz taxi boat?

  • Slikoviti pogledi: brodski taksiji omogućuju vam da vidite obalu i okolna područja iz jedinstvene perspektive koju ne možete dobiti s kopna. Dok se vozite, možete uživati u zadivljujućim panoramskim pogledima na obalu, litice i divlje životinje.
  • Prilagodljivost i personaliziranost tura: boat taxiji često vam omogućuju da prilagodite svoju turu na temelju svojih preferencija. Možete odabrati koliko dugo želite biti na moru, kamo želite ići i što želite vidjeti. U slučaju bilo kakve nužde automatski vas se može brzo i sigurno vratiti na kopno.
  • Izbjegavanje prometa: naši brodovi mogu zaobići prometne gužve na moru, omogućujući vam da uštedite vrijeme i izbjegnete zaglavljivanje u prometu. To znači da možete vidjeti više obale u kraćem vremenu.
  • Ekološka osviještenost: brodovi su općenito ekološki prihvatljiviji od automobila ili autobusa. Proizvode manje emisija i ne doprinose zagušenju prometa na cestama.
  • Jedinstveno iskustvo: Vožnja brodskim taksijem jedinstven je i uzbudljiv način za istraživanje obale. To je sjajan način da svom putovanju dodate malo avanture i stvorite uspomene koje će trajati cijeli život.

Za kraj

Šibenski arhipelag definitivno je destinacija koju valja obići. Za potpuni doživljaj ove skupine otoka putnik treba prijevoznika koji će mu omogućiti da okolinu upija onom brzinom kojom on želi. Baš zbog toga je taxi boat idealna opcija; od brzog dolaska na destinaciju do napuštanja iste kada putnik poželi, putovanje će uistinu biti ono koje se pamti cijeli život.

Više vijesti

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.