Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održana izvještajna skupština Zajednice udruge pčelara Sisačko – moslavačke županije

U Popovači je održana redovna izvještajna skupština Zajednice udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije. Kako je istaknuo predsjednik Damir Bukvić, Zajednica broji 764 člana, a 914 pčelara s područja naše Županije ažuriralo je 51 886 košnica.

„Najznačajnija aktivnost u našem radu odnosila se našu tradicionalnu manifestaciju „Zlatna pčela“ koju smo održali 21. put, ujedno smo održali i 16. ocjenjivanje meda, a sve to pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva poljoprivrede. U sklopu tih događaja koji su održani 19. i 20. veljače prošle godine priredili smo medni doručak za učenike OŠ Topusko, održali niz stručno-edukativnih predavanja, predstavili svoje proizvode na izložbeno-prodajnim štandovima, a na senzorskom ocjenjivanju meda pčelari su sudjelovali sa 57 uzoraka pri čemu je za Šampiona proglašen kestenov med Dražena Koceta iz PU „Lipa“ Popovača“ – pojasnio je Bukvić i dodao kako je Zajednica podržala organizaciju tradicionalne manifestacije Dani meda u Popovači te Medene zone u Novskoj.

Pčelari s oznakom „Med s hrvatskih pčelinjaka“ sudjelovali su u „Školskom mednom danu“ Ministarstva poljoprivrede, a njihov med u nacionalnoj teglici dobili su učenici prvih razreda osnovnih škola s područja županije. Naglasio je i kako su predstavnici Zajednice održali sastanak sa županom i dožupanom, a koji je rezultirao potporama pčelarima za očuvanje pčelinjeg fonda od 6,40 kuna po pčelinjoj zajednici, kao i subvencijom po kupljenoj HPS teglici od 0,64 kune.

U 2024. godini uz organizaciju „Zlatne pčele“ cilj je i dalje nastaviti sa spomenutim postojećim aktivnostima, ali i pokretanjima novih koje će promovirati pčelarstvo.
Na ovogodišnjoj skupštini Zajednica je uručila prigodno priznanje svome članu, pčelaru Dragutinu Keseru koji je za svoj eko med od bagrema osvojio prvo mjesto na Međunarodnom ocjenjivanju organskih medova APIMIEL 2022. Jednoglasno je za novog člana Nadzornog odbora izabran Stevo Marinović, a za člana Upravnog odbora Zajednice Predrag Đurđevič.

Skupštinu su pozdravili i na radu joj čestitali brojni gosti, među kojima zamjenik sisačko – moslavačkog župana Mihael Jurić, gradonačelnik Popovače Josip Mišković zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom, pročelnica UO za poljoprivredu SMŽ Anita Sinjeri Ibrišević te predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

OBNOVA

Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačka županija osigurala je 12,3 milijuna eura za obnovu vatrogasnih domova stradalih u potresu koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva...

VIJESTI

Stanovnici Sisačko – moslavačke županije na ovim su izborima prvi puta glasali u dvije izborne jedinice, petoj i sedmoj. Od sedam gradova u županiji,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.