Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Popovača: U sklopu reorganizacije KSP-a nabavljen električni čistač

U Popovaču je stigao novi električni čistač, odnosno komunalni stroj za odvojeno prikupljanje otpada nabavljen uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.  

„Nastavljamo u kontekstu reorganizacije posla u KSP-u s nabavkom komunalne opreme koja nam je za isto potrebna i sada nam je stigao novi električni čistač. Stroj je na struju, osam sati radi, osam sati se puni, a služit će za održavanje svih javnih površina u Gradu Popovači“ – istaknuo je direktor KSP-a Ivor Stanivuković naglašavajući zadovoljstvo reakcijom svoje tvrtke i Grada prema Fondu za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti temeljem čega je nabavljeno komunalne opreme za nešto malo manje od 200.000,00 eura, od kojih je 40% sufinancirano sredstvima Fonda.

Preuzimanju električnog čistača, vrijednog 25.000,00 eura bez PDV-a, ispred Grada prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić:

„Ovaj električni čistač će nam uvelike pomoći kad je pritisak poslova velik da se obavlja na vrijeme i kvalitetno. Modernizacija u proizvodnom procesu znači napredak, a tako i u samom procesu održavanja komunalne infrastrukture Grada“.

Više o samom uređaju otkrio nam je Ilija Augustinović iz tvrtke Techno Win Machine d.o.o. koja je navedeni čistač nabavila:

„Stroj je na elektropogon, 0 emisija štetnih plinova te je odličan izbor za gradske jezgre, nogostupe, šetnjice, trgove te ga u Hrvatskoj imaju skoro svi veći gradovi, jer je najbolji izbor uloženog i dobivenog“.

Zanimljivo je i da zamjenjuje do 4 radnika u istom obujmu posla, a mogu se prikupljati različite vrste otpada poput otpadnog papira, plastike, biootpada i ostalo. Zbog svojim malih dimenzija, osim za vanjske prostore, moguće ga je koristiti i za čišćenje unutarnjih prostora poput skladišta, reciklažnih dvorišta i sl.

Sustav čišćenja je sinergija usisavanja i mehaničkog pometanja. Stroj je opremljen središnje postavljenom četkom širine 700mm, sa 2 prednje rotacione četke promjera 400mm te sustavom usisavanja koja ima integriran filter za prašinu površine 3m², a opremljen je s dva različita spremnika za odvojeno prikupljanje otpada od 135l i 30l, usisnim crijevom i hvataljkama za odvojeno prikupljanje otpada.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

EMISIJE

U srijedu, 3. travnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.