Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sajam obnovljivih izvora energije u Sisku u organizaciji RCK Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačke županije

RCK Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačka županija organiziraju prvi Sajam obnovljivih izvora energije, koji će se održati 23. ožujka 2023. u hotelu Panonija s početkom u 10 sati. Na konferenciji za medije ravnatelj škole, Davor Malović, naglasio je kako će se na ovom sajmu predstaviti 14 izlagača iz ovog područja te kako je ovo prvi sajam u organizaciji Tehničke škole Sisak na temu obnovljivih izvora energije.

Ravnatelj je istaknuo kako škola uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računalstva, koji će obrazovati mlade stručnjake u modernim zanimanjima te da je u pripremi izrada kompletnih nastavnih materijala za strukovna zanimanja u sklopu Tehničke škole Sisak.

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, Mihael Jurić, govorio je o važnosti uspostave Regionalnog centra za razvoj županije i Hrvatske, naglasivši kako će obrazovanje mladih stručnjaka u modernim zanimanjima sigurno dati svoj doprinos boljitku županije.

Zamjenik župana je istaknuo kako se prilikom obnove kuća i građevina pogođenih potresom na području Sisačko-moslavačke županije koriste sve dostupne mogućnosti za ugradnju solarnih panela i korištenje obnovljivih izvora energije.

Profesor Tehničke škole Sisak, Stevče Arsoski, idejni začetnik i pokretač Utrke solarnih automobila SOELA u organizaciji Tehničke škole Sisak, naglasio je kako se danas ljudi sve više osvješćuju o ograničenosti prirodnih resursa, a škola svojim učenicima i ostalima kroz obrazovne programe i aktivnosti u sklopu projekta podiže svijest i ističe važnost korištenja obnovljivih izvora energije.

Učenici Tehničke škole Sisak također su podijelili svoja iskustva o obrazovanju u ovoj školi te istaknuli suvremenu opremu koju koriste, a koja im omogućava da lako primjenjuju usvojeno teorijsko znanje u praksi.

Sajam obnovljivih izvora energije predstavlja priliku za sve posjetitelje da se upoznaju s najnovijim tehnologijama i rješenjima za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Ovaj sajam je važan jer će posjetitelji moći vidjeti kako obnovljivi izvori energije mogu biti primijenjeni u svakodnevnom životu te kako se mogu koristiti u različitim industrijama.

Osim toga, sajam će pružiti priliku posjetiteljima da razgovaraju s profesionalcima iz industrije obnovljivih izvora energije te da saznaju više o mogućnostima korištenja tih izvora u svojim domovima, tvrtkama ili gradovima.

Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačka županija pozivaju sve zainteresirane da posjete Sajam i saznaju više o obnovljivim izvorima energije. Ovo je jedinstvena prilika za upoznavanje s novim tehnologijama i rješenjima te povezivanje s ljudima koji rade na ovom području.

„Očekujemo veliki odaziv posjetitelja te se veselimo njihovom dolasku na Sajam obnovljivih izvora energije koji će se održati 23. ožujka u hotelu Panonija s početkom u 10 sati“, rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.