Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija raspisala Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja

Odbor za dodjelu javnih priznanja Sisačko-moslavačke županije je raspisao Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja naše županije u 2023.godini. Javna priznanja izraz su javne pohvale domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama zaslužnim za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Sisačko-moslavačke županije te njezinu promidžbu u zemlji i svijetu.

Priznanja se dodjeljuju građanima, ustanovama i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom promicanju znanosti, kulture, prosvjete, umjetnosti, gospodarstva, športa, zdravstva, socijalne skrbi, humanitarnom radu, kao i za određene pothvate u području zaštite života ljudi, imovine i u drugim područjima društvenog života naše županije koje pridonose ugledu i promidžbi županije.

Javna priznanja dodjeljuju se kao proglašenje počasnim građaninom Sisačko-moslavačke županije i Nagrada Sisačko-moslavačke županije. Nagrada Sisačko-moslavačke županije dodjeljuje se kao nagrada za životno djelo, nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju, nagrada za doprinos ugledu i promidžbi županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Počasnim građaninom naše županije može se proglasiti građanin Hrvatske i strani državljanin koji je svojim djelovanjem znatno pridonio promidžbi, značaju i ugledu županije. nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima koji su svojim stvarateljskim, teorijskim i praktičnim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro županije.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuje se pojedincima, ustanovama i drugim pravnim osobama za najbolje postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu na pojedinom području, za objavljena, prikazana, izložena, izvedena ili na drugi način prezentirana i nagrađena ostvarenja te kao uzornom stručnjaku i djelatniku. Nagrada za doprinos ugledu i promidžbi županije dodjeljuje se pojedincima, ustanovama i drugim pravnim osobama za njihovo djelovanje u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Sisačko-moslavačke županije mogu podnijeti građani, udruge građana, radna tijela Županijske skupštine, županijska upravna tijela, jedinice lokane samouprave, ustanove, trgovačka društva, strukovna udruženja i druge pravne osobe. Rok za podnošenje prijedloga je 24. travnja ove godine. Prijedlozi se podnose Odboru za dodjelu javnih priznanja Sisačko-moslavačke županije putem Upravnog odjela za poslove župana, Sisačko-moslavačka županija, Rimska 28.

Više vijesti

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

OBNOVA

Sisačko-moslavačka županija u posljednjih nekoliko godina pretvorila se u veliko gradilište. Tako je u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine, u Sisku u Ulici Miroslava...

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.