Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Lora Križanić izabrana za dječju gradonačelnicu Grada Popovače

Grad Popovača aktivno odrađuje korake ka dobivanju statusa Grada – prijatelja djece, gdje je jedan od istih osnivanje Dječjeg gradskog vijeća i izbor gradonačelnika/gradonačelnice.

Stoga je jučer održana 1. sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj su provedeni i izbori gradonačelnika/gradonačelnice međusobnim glasanjem prije kojeg je svaki kandidat rekao nešto više o sebi. Podršku su dobili i od svojih ravnatelja škola Zvjezdane Martinec i Dražena Mlakara koji su zajedno s njima prisustvovali ovoj sjednici.

Najviše glasova osvojila je Lora Križanić iz OŠ Popovača koja je proglašena dječjom gradonačelnicom, a njenim zamjenikom proglašen je Leon Miša iz OŠ Zorke Sever.

Lora je u svom predstavljanju istaknula da je odlična učenica i jako dobra prijateljica i savjetnica. Trenira za ženski nogometni klub „Moslavac“, a u budućnosti se vidi kao liječnica što joj je san odmalena.

U mandatu koji je ispred nje, u trajanju od dvije godine, zalagat će se za prava i uvažavanja mišljenja učenika i ostale djece, kao i za ista prava i mogućnosti bez obzira na nečiju nacionalnost, boju kože ili vjeru.

Dječje gradsko vijeće vodio je gradonačelnik Josip Mišković koji je tom prilikom naglasio kako je glas djece u Popovači od izuzetne važnosti, a uz njega su bili i njegov zamjenik Lovro Miklaužić, predstavnica TZG Popovača Ksenija Tomac Špoljarić koja je i tajnica Koordinacijskog odbora inicijative Popovača – Grad prijatelj djece te ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić kojoj je povjerena i funkcija voditeljice Dječjeg gradskog vijeća.

Više vijesti

Popovača

U Domu kulture u petak, 21. lipnja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Alojzija...

EMISIJE

U srijedu, 19. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

VIJESTI

Gradonačelnik Josip Mišković je sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem danas posjetio OŠ Popovača i OŠ Zorke Sever kako bi čestitao i prigodno nagradio najuspješnije...

Kutina

U Kutini, u prostoru tvrtke Moslavine d.o.o. nakon održane sjednice Skupštine društva potpisan je Ugovor o o pripajanju društava LIP-KOM-a d.o.o., Javnog komunalnog poduzeća...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.