Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO Gejmomanija 2023: Spoj edukacije, inovacija i zabave u svijetu video igara

Jednodnevni sajam otkrio bogatstvo i raznolikost hrvatske gaming scene, potičući dijalog, inovaciju i natjecateljski duh

U sisačkom hotelu Panonija održana je Gejmomanija, jednodnevni sajam posvećen svijetu video igara. Ova je manifestacija samo jedna od brojnih aktivnosti u organizaciji Tehničke škole Sisak i Sisačko-moslavačke županije, a u sklopu provedbe projekta „Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“.

U svom pozdravnom govoru ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović, predstavio je dosadašnju realizaciju projekta i naglasio da je ovo idealna prilika za promociju gaming industrije u Sisku, ali i novog zanimanja „tehničar za razvoj video igara“ koji je Tehnička škola Sisak uvela prva u Hrvatskoj.

Prisutne je u ime županije pozdravila i Robertina Štajdohar, pročelnica Upravnog
odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo, naglasivši da je ovo odlična prilika za razmjenu iskustava s prvom generacijom maturanata tehničara za razvoj video igara kao i s dionicima iz gaming industrije.

Raznoliki program Gejmomanije uključivao je prezentacije, panel diskusiju, glazbeni nastup, kviz i natjecanje u igranju video igara. Na sajmu su se predstavili brojni izlagači: Visoko učilište Algebra s prezentacijom novog preddiplomskog studija, iz Poslovnog veleučilišta Zagreb govorili su o poslovnim aspektima gaming djelatnosti, Poduzetnički inkubator gaming industrije – PISMO iz Novske te tvrtke DWizards, CGDA, SIMORA, Protis d.o.o., Headshoot, GameHub TV, ANIQ d.o.o. i Cozy Monkey Entertainment.

Učenici su sami predstavili novi smjer “Tehničar za razvoj video igara” i kao dio predstavljanja, prikazana je i jedna završna maturalna video igra. Učenici trećeg razreda istog smjera također su predstavili svoje video igre.

Važan dio programa bila je panel rasprava na temu “Stanje u gaming industriji u Hrvatskoj?”, koju su vodili stručnjaci iz različitih sektora industrije video igara. Panel je moderirala Nina Brnetić iz Game Hub TV-a, a sudjelovali su predstavnici Algebre, DWizards, CGDA, Game Hub TV-a i Tehničke škole Sisak.

Natjecateljski duh i dobru atmosferu nastupom je začinio Marko Lasić Nered, nakon čega je uslijedilo natjecanje u igranju video igara. Sudionici su također imali priliku za sudjelovanje u kvizu i razgovorima s izlagačima, a oni najbolji osvojili su vrijedne nagrade.

Ovakva manifestacija potvrđuje rast i raznolikost gaming industrije u Hrvatskoj, donoseći značajnu vrijednost svima koji su sudjelovali, bilo kao izlagači, predavači ili posjetitelji. Gejmomanija je pružila odličnu platformu za raspravu, učenje i umrežavanje, stavljajući fokus na budućnost industrije video igara u Hrvatskoj.

Više vijesti

Jasenovac

Ususret 29. obljetnici VRO Bljesak i Danu Općine Jasenovac, jučer je u središtu Jasenovca otkriveno spomen-obilježje „Jasenovačka golubica“, rad akademskog kipara Petra Dolića. Spomen-obilježje...

SMŽ

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu, 1. svibnja u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale...

OBNOVA

Branko Bačić, trenutno tehnički ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sa suradnicima je boravio danas u Petrinji. Nakon radnog sastanka s gradonačelnicom Magdalenom...

Kutina

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Sanja Feltrin i andragoška voditeljica Sanja Friščić su prošlog tjedna sudjelovale na radionici “Vaučeri za obrazovanje” u organizaciji HGK –...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.