Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

[FOTO] Proslavljen Dan grada Popovače i blagdan sv. Alojzija Gonzage

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, Popovača je u srijedu, 21. lipnja 2023. godine proslavila Dan grada i blagdan svoga zaštitnika, sv. Alojzija Gonzage.

Gradonačelnik Josip Mišković osvrnuo se na sve projekte koji se realiziraju, ali i na one koji se planiraju u narednom razdoblju na području Grada Popovače te je zahvalio svima koji iskazuju podršku razvoju Grada zadnjih 30 godina.

Naglašava i važnost dječjeg vrtića te djece kao budućnosti Grada Popovače

Gradonačelnik dodaje kako su nastavili s mjerom jednokratne novčane naknade za svako novorođeno dijete.

„Gospodarstvo je pokretač svega“, napominje Mišković

Gradonačelnik zaključuje kako je ovo uvijek bilo poljoprivredni kraj, navodeći kako je „život sela itekako važan za Grad Popovaču“.

Svim stanovnicama i stanovnicima Dan grada Popovače čestitao je župan Ivan Celjak, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, istaknuvši tom prilikom izvrsnu suradnju Sisačko-moslavačke županije i Grada Popovače.

Župan se u svom govoru osvrnuo i na obrazovanje na području Popovače

Župan Celjak zaključuje

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Saša Jagarčec

Lora Križanić dječja je gradonačelnica Grada Popovače

Tijekom svečane sjednice priznanja Grada Popovače za 2023. godinu dodijeljena su KUD-u „Stružec“ za 25. obljetnicu postojanja te PULS-u „Moslavački štrk“ za iznimna postignuća i doprinos očuvanju kulturne baštine te razvoju i promicanju vrijednosti likovnog stvaralaštva na području Grada Popovače i šire.

Godišnje nagrade Grada Popovače za 2023. godinu dodijeljene su SNK Moslavac za iznimne postignute rezultate i 90. obljetnicu aktivnog djelovanja na području sporta te promociji njegovih pozitivnih vrijednosti i Dragutinu Keseru za iznimna postignuća u području pčelarske proizvodnje i snažan doprinos razvoju pčelarstva i cjelokupne poljoprivredne djelatnosti.

Ovogodišnja Nagrada za životno djelo Grada Popovače dodijeljena je umirovljenom brigadnom generalu Rudiju Stipčiću za nemjerljiv doprinos organizaciji obrane i stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske te izniman angažman u promicanju vrijednosti i zaštite digniteta Domovinskog rata, a koji je u ime svih nagrađenih zahvalio Gradu Popovači na ovim javnim priznanjima.

U okviru svečane sjednice uručena je i nagrada za „Najljepšu priču Grada Popovače u 2023. godini“ izabranu po Javnom natječaju kojeg je provela gradska Knjižnica i čitaonica, i to učenicima posebnog razrednog odjela OŠ Zorke Sever, Stjepanu i Danijelu Kahlina, koji su sjednici nazočili u pratnji mentorice Ivane Čubrilo Franjić te učenici OŠ Zorke Sever Dori Antolić koja je sjednici nazočila u pratnji svoje mentorice Dragane Čubrilo.

Program sjednice bio je obogaćen nastupima učenika OŠ Popovača te njihovih učitelja Dominika Domitrovića i Mladena Bage, kao i ravnatelja Dražena Mlakara.

Likovno društvo Moslavački krug tradicionalno je u okviru svečane sjednice pripremilo izložbu svojih slika s nedavno održane likovne kolonije „Zorka Sever“, posvećenih gradu Popovači, a uoči sjednice uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na Mjesnom groblju Popovača, odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima s ovog područja.

Ovogodišnja proslava zaštitnika župe, sv. Alojzija Gonzage, održana je svečanim misnim slavljem u večernjim satima, a proslava Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage zaključena je uz vatromet i koncert kultnog benda Crvene jabuke na prostoru Športskog parka Moslavac.

Više vijesti

Popovača

Tijekom kolovoza treba biti završena izgradnja prve faze izgradnje pješačke staze u naselju Podrbrđe, a potom će započeti i druga. Budući da se kroz...

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.