Popovača

[FOTO] Proslavljen Dan grada Popovače i blagdan sv. Alojzija Gonzage

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, Popovača je u srijedu, 21. lipnja 2023. godine proslavila Dan grada i blagdan svoga zaštitnika, sv. Alojzija Gonzage.

Gradonačelnik Josip Mišković osvrnuo se na sve projekte koji se realiziraju, ali i na one koji se planiraju u narednom razdoblju na području Grada Popovače te je zahvalio svima koji iskazuju podršku razvoju Grada zadnjih 30 godina.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/MISKOVIC-1.mp3

Naglašava i važnost dječjeg vrtića te djece kao budućnosti Grada Popovače

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/MISKOVIC-2.mp3

Gradonačelnik dodaje kako su nastavili s mjerom jednokratne novčane naknade za svako novorođeno dijete.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/MISKOVIC-3.mp3

„Gospodarstvo je pokretač svega“, napominje Mišković

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/MISKOVIC-4.mp3

Gradonačelnik zaključuje kako je ovo uvijek bilo poljoprivredni kraj, navodeći kako je „život sela itekako važan za Grad Popovaču“.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/MISKOVIC-5.mp3

Svim stanovnicama i stanovnicima Dan grada Popovače čestitao je župan Ivan Celjak, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, istaknuvši tom prilikom izvrsnu suradnju Sisačko-moslavačke županije i Grada Popovače.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/CELJAK-1-1.mp3

Župan se u svom govoru osvrnuo i na obrazovanje na području Popovače

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/CELJAK-2-1.mp3

Župan Celjak zaključuje

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/CELJAK-3-1.mp3

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Saša Jagarčec

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/JAGARCEC.mp3

Lora Križanić dječja je gradonačelnica Grada Popovače

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2023/06/KRIZANIC.mp3

Tijekom svečane sjednice priznanja Grada Popovače za 2023. godinu dodijeljena su KUD-u „Stružec“ za 25. obljetnicu postojanja te PULS-u „Moslavački štrk“ za iznimna postignuća i doprinos očuvanju kulturne baštine te razvoju i promicanju vrijednosti likovnog stvaralaštva na području Grada Popovače i šire.

Godišnje nagrade Grada Popovače za 2023. godinu dodijeljene su SNK Moslavac za iznimne postignute rezultate i 90. obljetnicu aktivnog djelovanja na području sporta te promociji njegovih pozitivnih vrijednosti i Dragutinu Keseru za iznimna postignuća u području pčelarske proizvodnje i snažan doprinos razvoju pčelarstva i cjelokupne poljoprivredne djelatnosti.

Ovogodišnja Nagrada za životno djelo Grada Popovače dodijeljena je umirovljenom brigadnom generalu Rudiju Stipčiću za nemjerljiv doprinos organizaciji obrane i stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske te izniman angažman u promicanju vrijednosti i zaštite digniteta Domovinskog rata, a koji je u ime svih nagrađenih zahvalio Gradu Popovači na ovim javnim priznanjima.

U okviru svečane sjednice uručena je i nagrada za „Najljepšu priču Grada Popovače u 2023. godini“ izabranu po Javnom natječaju kojeg je provela gradska Knjižnica i čitaonica, i to učenicima posebnog razrednog odjela OŠ Zorke Sever, Stjepanu i Danijelu Kahlina, koji su sjednici nazočili u pratnji mentorice Ivane Čubrilo Franjić te učenici OŠ Zorke Sever Dori Antolić koja je sjednici nazočila u pratnji svoje mentorice Dragane Čubrilo.

Program sjednice bio je obogaćen nastupima učenika OŠ Popovača te njihovih učitelja Dominika Domitrovića i Mladena Bage, kao i ravnatelja Dražena Mlakara.

Likovno društvo Moslavački krug tradicionalno je u okviru svečane sjednice pripremilo izložbu svojih slika s nedavno održane likovne kolonije „Zorka Sever“, posvećenih gradu Popovači, a uoči sjednice uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na Mjesnom groblju Popovača, odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima s ovog područja.

Ovogodišnja proslava zaštitnika župe, sv. Alojzija Gonzage, održana je svečanim misnim slavljem u večernjim satima, a proslava Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage zaključena je uz vatromet i koncert kultnog benda Crvene jabuke na prostoru Športskog parka Moslavac.

Više vijesti

Popovača

Tijekom kolovoza treba biti završena izgradnja prve faze izgradnje pješačke staze u naselju Podrbrđe, a potom će započeti i druga. Budući da se kroz...

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version