Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO Županija nabavila najmoderniju opremu za zdravstvene ustanove kojima je osnivač

Sisačko-moslavačka županija nabavila je najmoderniju opremu za zdravstvene ustanove koja je privremeno smještena u prostoru bivše robne kuće u Sisku gdje je župan Ivan Celjak sa suradnicima, ravnateljima zdravstvenih ustanova te voditeljima službi i ispostava čijim je odjelima oprema i namijenjena, istaknuo kako je riječ o povijesnom trenutku za županijski zdravstveni sustav.

Na temelju zahtjeva kojeg smo dobili od naših zdravstvenih ustanova, nabavili smo opremu za zdravstvo u vrijednosti 7,78 milijuna eura koja se financira sredstvima Fonda solidarnosti EU. To je najbolja i najmodernija oprema koja trenutno postoji, a ovom prilikom želim podsjetiti da je naše medicinsko osoblje dobilo nagradu Medicina od Medicinskog fakulteta što znači da imamo najbolje medicinsko osoblje u Hrvatskoj. Također imamo i najbolje nemedicinsko osoblje koje je potpora našem medicinskom osoblju i vjerujem da ćemo u novim zgradama s novom opremom imati još kvalitetnije zdravstvene usluge na zadovoljstvo svih nas“, naglasio je župan Celjak.

Nabavljenu opremu koristit će ustanove čije se zgrade obnavljaju nakon potresa, a jedan dio nabavljene opreme već je instalirana i puštena u rad. Riječ je o Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“, Zavodu za javno zdravstvo SMŽ, Domu zdravlja SMŽ i Zavodu za hitnu medicinu SMŽ.

Liječnici i voditelji službi i ispostava zdravstvenih ustanova istaknuli su također kako je ovo povijesni trenutak za sve koji rade u sustavu zdravstva kako bi pacijentima osigurali najbolju zdravstvenu skrb. Cijela procedura nabave ove vrijedne opreme pokrenuta je velikim zajedništvom Sisačko-moslavačke županije i svih zdravstvenih djelatnika.

Sinergija Sisačko-moslavačke županije i zdravstvenih djelatnika

Ponosna sam i radosna što sam dio ovog trenutka, jer ovoliku količinu opreme nisam nikad vidjela iako već jako dugo radim u zdravstvu. Sretna sam zbog sinergije koja je stvorena između župana Ivana Celjaka i njegovog tima, ali i svih naših zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika. Ponosni smo na ovo što sada stvaramo i što ćemo biti u mogućnosti podići razinu zdravstvene skrbi za naše stanovnike i pacijente“, rekla je dr. Tatjana Vrga, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja je dodala kako će nakon obnove Jodnog lječilišta i s novom opremom, Sisak i Sisačko-moslavačka županija imati vrhunski centar za rehabilitaciju namijenjen od novorođenčadi do stanovnika starije životne dobi.

I Dejan Čanak, voditelj Odjela radiologije Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ istaknuo je kako je riječ o vrhunskoj opremi.

Župan je uspio u nečemu što je izgledalo gotovo nemoguće i lijepo je da Sisačko-moslavačka županija ima sluha za nas liječnike koji, konkretno na Odjelu radiologije, dajemo maksimum za svoje pacijente. Nabavkom ove opreme dobili smo dva najmoćnija ultrazvučna uređaja trenutno na tržištu što će nam omogućiti puno kvalitetniju dijagnostiku, a nabavljen je uređaj i za klasičnu radiografiju“, rekao je dr. Čanak.

Obnova brojnih objekata u sustavu zdravstva

Župan Ivan Celjak rekao je kako su u potresu oštećeni brojni zdravstveni objekti te je podsjetio na obnovu u zdravstvenom sustavu.

Sisačko-moslavačka županija obnavlja u sustavu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ zgradu nove interne, stare interne, gradimo novu zgradu bolničke kuhinje, obnavljamo citologiju i patologiju, uskoro kreću radovi na bolničkoj ljekarni i psihijatriji. Na području grada Siska obnavljamo Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Ranije smo obnovili Odjel za dermatologiju i venerologiju iako ćemo i na toj zgradi staviti novu vanjsku stolariju. Nakon dovršetka obnove, odnosno čak možda i prije dovršetka obnove, krenut ćemo s izgradnjom nove zgrade na području Jodnog lječilišta. Radi se o zgradi ukupno 3600 m2 gdje ćemo osigurati unutarnje bazene za grupnu hidroterapiju. Na području grada Siska također obnavljamo ambulantu u sustavu Doma zdravlja SMŽ u Capragu i trenutno smo u postupku odabira izvođača za uređenje ambulante u Kratečkom, uređivat ćemo ambulantu u Topolovcu i Galdovu. Krećemo s energetskom obnovom ambulante u Cesarčevoj ulici u Sisku. Trenutno se obnavljaju ambulante u Dvoru i Sunji. Također je djelomično pripremljena dokumentacija za energetsku obnovu zgrada Doma zdravlja SMŽ u Popovači, Novskoj i Kutini“, rekao je župan.

Dodao je kako obnova objekata ne znači vraćanje u prijašnje stanje već se svim objektima dodaje nova vrijednost.

Prije svega mislim na energetsku obnovu, dakle na energetsku učinkovitost, na nove sustave i hlađenja i grijanja. I kada se govori o obnovi to je u stvari skidanje svih onih nekonstruktivnih elemenata, skroz do gole cigle, ojačavanje temelja, svih konstruktivnih elemenata, zidova, izgradnja novih armirano-betonskih zidova. Na taj  način dobivamo puno bolju sigurnost i potresnu otpornost, ali isto tako u sve te objekte instalirat ćemo najnoviju i najmoderniju opremu na zadovoljstvo svih korisnika zdravstvene zaštite“, zaključio je župan Celjak.

Više vijesti

SMŽ

Prva, nakon potresa, obnovljena zgrada javne namjene u Sisku, koju je obnovila Sisačko-moslavačka županija, bila je zgrada u Tomislavovoj ulici broj 5, gdje je...

SMŽ

Petrinjski ultramaratonac i hrvatski branitelj Branko Šubić i ove godine istrčat će u sklopu projekta „Branko Šubić za branitelje” etapni ultramaraton. Tim povodom u...

SMŽ

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izvijestio je o rezultatima uzorkovanja voda na prirodnim kupalištima (rijekama i jezerima) naše županije na kojima građani u...

VIJESTI

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi projekt „Zaštita i očuvanje...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.