Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

FOTO Prva grupa četvrtaša iz naše županije na besplatnom ljetovanju u Splitu

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, kojima se pridružio i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, dočekali su u dopodnevnim satima prvu grupu četvrtaša iz Sisačko-moslavačke županije koji su stigli na besplatno ljetovanje u Split.

„Zahvaljujući županu Bobanu i našim dragim prijateljima iz Splitsko-dalmatinske županije i ove godine omogućeno je svim učenicima četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije da besplatno ljetuju u gradu Splitu. I oni će, kao i djeca prošle godine, vidjeti i upoznati razne sadržaje, kupati se na plažama Bačvice i  Bene, posjetit će Sinj, splitske muzeje, vidjet će Dioklecijanovu palaču, Poljud, sav onaj sadržaj zbog kojeg su djeca posebno uzbuđena. Prošle godine naša djeca su se vratila sa zaista sjajnim uspomenama. I ove godine smo vidjeli javljanje iz autobusa, djeca su vrlo uzbuđena, jedva čekaju da se okupaju u moru i da vide sve ono što im Split pruža“, rekao je župan Celjak.

Koordinatorica puta Marija Muža naglasila je:

Devet autobusa punih djece  jutros rano krenulo je na put. Sretno smo stigli u Split na svoje odredište. Čeka nas bogat program i veselimo se ljetovanju.

Kao i prošle godine djecu je dočekao i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sa suradnicima:

I ove godine ćemo u dvije grupe primiti gotovo devetsto djece iz Sisačko-moslavačke županije. Iskustva od prošle godine su iznimna. Iznimni su osjećaji djece, njihovih roditelja, nastavnika. I to je ono što nas čini zadovoljnima, da možemo pomoći onima kojima je to uistinu potrebno. Ima ovdje djece koja će prvi put vidjeti more i upravo zato sam sretan što im je Splitsko-dalmatinska županija omogućila da upoznaju prirodne ljepote naše Hrvatske i da se osjećaju ugodno i zadovoljno, ovdje u našem Splitu i našoj županiji“.

Dočeku se pridružio i brodsko-posavski župana Danijel Marušić:

Divno je biti svjedokom tako plemenitog čina od strane kolege Blaženka Bobana iz Splitsko-dalmatinske županije, ali to vrijedi i za Ivana Celjaka iz Sisačko-moslavačke županije. Dokazuje se da ove županije imaju veliko srce. Kolega Boban je govorio koliko je pomagao kad je bilo najteže. Ovo je doista nešto plemenito. Kao jednom od hrvatskih župana i predsjednikom Hrvatske zajednice županija, čast mi je surađivati s takvim ljudima i čast mi je i zadovoljstvo, srce mi je veliko, što županije na ovakav način surađuju“.

Sisačko-moslavačka županija i ove godine osigurava ljetovanje za gotovo 900 četvrtaša s područja Županije, bez obzira na osnivača škole

Dobra suradnja Sisačko-moslavačke županije i prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i ove je godine osigurala ljetovanje za četvrtaše svih osnovnih škola s područja Županije, bez obzira na osnivača. Intenzivna suradnja ove dvije županije počela je od trenutka kad je Sisačko-moslavačku županiju zadesio potres i kad su već nakon nekoliko sati hitne službe Splitsko-dalmatinske županije stigle na naše područje. Ljetovanje je prvi puta na inicijativu župana Ivana Celjaka omogućeno prošle godine, a temeljem Sporazuma o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije kojeg su u Sisku u siječnju 2023. godine potpisali sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ljetovanje je osigurano i ove godine i to u dva termina. Od 27. lipnja do 1. srpnja u Split se zaputilogotovo 500 učenika i 42 pratitelja iz 16 osnovnih škola s područja SMŽ te u terminu od 11. srpnja do 15. srpnja u Split polazi skupina preko 400 učenika i 43 pratitelja iz 18 osnovnih škola. 

Odlična organizacija, mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti ove godine privukla je gotovo 200 učenika više nego prošle godine.

Naši učenici imati će priliku i ove godine posjetiti stadion Poljud, staru jezgru grada Splita, Klis, Turističkim vlakićem razgledavati Marjan, a naravno neće nedostajati vremena i za kupanje na popularnim splitskim plažama. 

Splitsko-dalmatinska županija osigurava smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika.

Sisačko-moslavačka županija misli i na djecu iz Dalmacije

Kako bi se nastavila ova prekrasna suradnja dviju županija, ove godine Sisačko-moslavačka županija ugostit će učenike iz Splitsko-dalmatinske županijei to u Novskoj na ljetnom gaming kampu za djecu. 

U mjesecu kolovozu učenike kroz sedam dana na ljetnom gaming kamp također očekuje bogat sadržaj; od jutarnje tjelovježbe, do kreiranja igrica, do rada na najmodernijim tehnologijama koje postoje u svijetu gaminga. Osim što će se upustiti u izradu vlastite videoigre, steći će nove prijatelje, ali i odlično se zabaviti u Novskoj.Razgledat će i  znamenitosti i prirodna bogatstava Županije. Organizirat će se izlet u Lonjsko polje, promatranje zvijezda i drugi brojni sadržaji.

Sisačko-moslavačka županija se zahvaljuje svim sudionicima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta od Splitsko-dalmatinske županije, NK Hajduk, Jadrolinije, Splitske obale, Učeničkog doma….

Svima veliko hvala, a svi našim učenicima želimo lijep i nezaboravan provod u Splitu!

Više vijesti

Kutina

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Sanja Feltrin i andragoška voditeljica Sanja Friščić su prošlog tjedna sudjelovale na radionici “Vaučeri za obrazovanje” u organizaciji HGK –...

SMŽ

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije i ove godine, treći put zaredom, svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke...

SMŽ

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u prostoru Zavoda za hitnu medicinu SMŽ predstavljene su aktivnosti Zavoda....

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.