Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Puhovski: SDP treba stegovno procesuirati Ikić Baniček, Sisak je najjadniji grad u Hrvatskoj

N1 televizija

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je za N1 televiziju govor sisačke gradonačelnice Ikič Baniček povodom obilježavanja Dana antifašitičke borbe u šumi Brezovica pokraj Siska.

Ikič Baniček je između ostalog rekla:

“Kako može ijedna država koja drži do sebe, a koja nominalno slavi Dan antifašističke borbe istovremeno biti pokrovitelj zuluma fašista, odnosno filoustaša, koji pod krinkom komemoracije navodnim žrtvama Bleiburga zapravo slave i veličaju zločince i najgori kvinsliški šljam koji je ikada obitavao u Hrvatskoj.

Kako je ikome palo na pamet da financira i sudjeluje kao predstavnik države na skupu kojim se veličaju okupatori naše zemlje i domaći izdajnici koji su nanijeli najgoru ljagu hrvatskom narodu u njegovoj cjelokupnoj povijesti.”

SDP treba stegovno procesuirati Ikič Baniček, Sisak je najjadniji grad u Hrvatskoj

Žarko Puhovski je naglasio kako SDP treba reagirati na “svinjarije kakve je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček govorila o navodnim žrtvama Bleiburga”.

“Ako smo reagirali na priču o navodnim žrtvama Jasenovca, moramo, bez obzira na simpatije, i ovdje nije pitanje o izjednačavanju žrtava, dapače, ali i na Bleiburgu je bilo žrtava. Ljudi su pobijeni tko zna zašto u smislu pravednosti”, rekao je Puhovski i dodao da je to nešto što si ozbiljan političar i politička stranke ne smije dopustiti.

Puhovski smatra da je SDP trebao stegovno procesuirati Ikić Baniček i tražiti je da to demantira.

“Zamislite taj grad, Sisak, koji živi pod tom gradonačelnicom i biskupom Košićem. To je najjadniji grad u Hrvatskoj, nešto jadnije od toga ne možete zamisliti. Ni krivi, ni dužni ti ljudi, mislim nju su izabrali, njega nisu birali”, kaže Puhovski za N1 televiziju.

Više vijesti

Sisak

Komicij Marijine legije „Gospa Snježna“ iz Petrinje proslavit će sedmu obljetnicu osnutka, u srijedu, 15. svibnja. Tom prigodom svečano misno slavlje, u bazilici sv....

Sisak

U organizaciji Srednje škole Viktorovac i Sisačko-moslavačke županije u petak, 10. svibnja 2024. godine s početkom u 9.30 sati na pješačkoj zoni u Sisku...

Sisak

Vatrogasci s područja Sisačke biskupije svečano su u subotu, 4. svibnja proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Florijana. Misno slavlje u bazilici sv. Kvirina predvodio...

KULTURA

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ i pod pokroviteljstvom SMŽ u Sisku je u nedjleju, 05.svibnja održan 4. Županijski pleter. Riječ je o manifestaciji...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.