Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U Tišini Erdedskoj održani 2. folklorni susreti

Kulturno-umjetničko društvo “Tišinčani” iz Tišine Erdedske organiziralo je 2. folklorne susrete u povodu obilježavanja crkvenog zaštitnika sela, Srca Isusova. Folklorni susreti započeli su mimohodom svih sudionika, konjskih zaprega i konjanika selom, nastavljeni su svetom misom, a potom nastupom kulturno-umjetničkih društava.

Julija Ivičinec

U programu su sudjelovali, uz domaćine KUD „Tišinčani”, KUD „Veleševec”, HKUD”Poculica” Letovanić, Zavičajno društvo sv. Josip iz Cerja Letovanićkog, HKUD „Radost” iz Sela, KUD „Moslavčanka” Donja Gračenica i mažoretkinje „Martinčice”. Svoja prva glazbena znanja pokazali su i članovi FA „Etno Siscia” Kristina Rawa i Antonio Munzer.

Kristina i Antonio

Velike pripreme odradio je KUD „Tišinčani”, a sve goste uvodno je pozdravila predsjednica Mirjana Ivičinec, zahvalivši pokrovitelju Općini Martinska Ves, kao i svima onima koji prate i pomažu rad, trenutačno jedinom kulturno-umjetničkom društvu na području Martinske Posavine. „Tišinčani”, nakon što su obnovili rad 2017. godine, aktivno djeluju sudjelujući na brojnim susretima i smotrama.

Mirjana Ivičinec i Ivanka Roksandić

U ime Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ organizatore, mještane i sudionike u programu pozdravila je Ivanka Roksandić, predsjednica Zajednice. Zahvalila je KUD-u „Tišinčani” na entuzijazmu i čuvanju baštine, pjesme, plesa i narodne nošnje Martinske Posavine, te pozdravila sve u ime više od 80 članica okupljenih u ovu zajednicu.

Podsjetimo, Zajednica KUU SMŽ kontinuirano prati i pomaže rad svih amatera, a i organizator je službenih smotri i susreta s kojih se predstavnici naše županije plasiraju na državne smotre.

Stjepan Ivoš

Pokrovitelj 2. folklornih susreta i ove je godine bila Općina Martinska Ves, a načelnik Stjepan Ivoš čestitao je Tišinčanima na još jednoj odličnoj organizaciji susreta, koji su u Tišinu Erdedsku doveli brojne posjetitelje. Oni su, svi zajedno, nakon završno otplesanog drmeša, uživali u bogatoj gastro ponudi i zabavi uz band „Rapsodija”.

Mažoretkinje “Martinčice”
KUD”Tišinčani”
Zavičajno društvo Sv. Josip Cerje Letovanićko
HKUD”Radost” Sela
HKUD “Poculica” Letovanić
najmlađi članovi HKUD-a ” Poculica” Letovanić
KUD”Veleševec”
Mimohod društava korz selo

Više vijesti

Martinska Ves

Na području Općine Martinska Ves provodi se projekt izrade istražne bušotine Setuš-2. Više o tome načelnik Stjepan Ivoš Naznake o određenim pronalascima postoje, no...

KULTURA

Državni arhiv u Sisku poziva na predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka koje će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine...

Martinska Ves

Izgradnja prvog dječjeg vrtića u Strelečkom, na području općine Martinska Ves, privodi se kraju. Radove je danas obišao župan Ivan Celjak zajedno s načelnikom...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska i ove godine organizira Lađarsku večer klapskih obrada. Četvrta Lađarska večer održat će se u subotu 13. travnja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.