Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županija i ovo ljeto osigurava besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda

Još svega tri dana preostalo je do kraja školske godine i zasluženog odmora za sve naše učenike. Ipak, ovi će ljetni praznici biti posebni za više od 800 učenika svih četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije koji će i ovoga ljeta besplatno ljetovati u srcu Dalmacije, u predivnom Splitu.

Ljetovanje za sve četvrtaše osigurali su Sisačko-moslavačka županija i prijateljska Splitsko-dalmatinska županija temeljem sporazuma kojeg su i ove godine potpisali župani Ivan Celjak i Blaženko Boban.

Intenzivna suradnja ove dvije županije počela je od trenutka kada je Sisačko-moslavačku županiju zadesio potres i kada su već nakon nekoliko sati hitne službe Splitsko-dalmatinske županije stigle na područje naše županije.

Župan Ivan Celjak nakon toga je inicirao i suradnju o besplatnom ljetovanju, a prošle je godine prva generacija učenika četvrtih razreda uživala u Splitu gdje su stvorili nezaboravne uspomene za cijeli život. Projekt se na zadovoljstvo svih učenika četvrtih razreda nastavlja i ovoga ljeta, bez obzira je li osnivač njihove škole Županija, Grad Sisak, Grad Kutina ili Požeška biskupija.

„Prošle godine prvi put smo organizirali besplatno ljetovanje za učenike četvrtih razreda koji su stekli lijepe uspomene za cijeli život. Siguran sam da će tako biti i ovoga ljeta, a učenici će uživati u brojnim sadržajima koje nudi Split i okolica, uz svakodnevno kupanje na lijepim splitskim plažama“, rekao je župan Ivan Celjak.

Prva grupa učenika kreće na besplatno ljetovanje u Split već krajem lipnja

Prva grupa učenika bit će na ljetovanju od 27. lipnja do 1. srpnja, a druga grupa učenika ljetovat će u Splitu od 11. do 15. srpnja. Učenici će biti smješteni u Splitu, imat će puni pansion, a tijekom ljetovanja posjetit će stadion Poljud, staru jezgru grada Splita, Klis, turističkim vlakićem razgledavat će Marjan, obići će i druga zanimljiva mjesta u Splitu i okolici, a svaki dan kupat će se na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.